Baskan Büyükkiliç, 6K Vizyonu Isiginda Kasgar Konferansina Katildi

Kayseri Büyüksehir Belediye Baskani Dr. Memduh Büyükkiliç, Kayseri Ülkü Ocaklari tarafindan düzenlenen 6K Vizyonu Isiginda Kasgar Konferansi’na katilarak, Cumhur Ittifaki’nin en önemli parçasi olan ülkü ocaklari ile bir araya geldi. Baskan Büyükkiliç, “Böylesine güzel bir konferansta emegi geçenlere yürekten tesekkür eder, zulme sessiz kalmayan kardeslerimizi de yürekten tebrik ederim” dedi.

Baskan Büyükkiliç, 6K Vizyonu Isiginda Kasgar Konferansina Katildi


Birligin, beraberligin ve dayanismanin sehre her zaman bereket getirdigini ifade eden Büyüksehir Belediye Baskani Dr. Memduh Büyükkiliç, Kayseri Ülkü Ocaklari tarafindan düzenlenen, Milliyetçi Hareket Partisi Genel Baskani Devlet Bahçeli’nin Kasgar, Kesmir, Kerkük, Kudüs, Kibris, Kirim’dan olusan altili sorun zincirini anlattigi ‘6K vizyonu Isiginda Kasgar’ Konferansina katildi.

Melikgazi Belediyesi Konferans Salonu’nda gerçeklestirilen Konferansa Baskan Memduh Büyükkiliç’in yani sira Melikgazi Belediye Baskani Mustafa Palancioglu, Milliyetçi Hareket Partisi Il Baskan Yardimcisi Kul Ahmet Cantürk, Ülkü Ocaklari Kayseri Il Baskani Halit Yagmur, Türkav Kayseri Il Baskani Ali Özocak, Ilçe ocak baskanlari ve vatandaslar katildi.



Baskan Büyükkiliç, “Kayseri Her Zaman Yerli Ve Milli Anlayisin Sesi Olmustur”

Kur’an- Kerim Tilaveti ile baslayan programda konusan Baskan Büyükkiliç, Anadolu’nun bir anne sefkatiyle, evlatlarini bagrina basan bir anlayis içerisinde oldugunu ifade ederek,

“ Burada samimi bir ortamda bir seyler yapmaya çalisan, gelecege kendini hazirlayan siz gençlerin alnindan öpüyorum. Tabi Anadolu cografyasi kucagini açan bir ana gibidir. Balkanlardan sikintiya düstügünde gelenler, Kafkasya’dan yine ayni sekilde gelenler, Orta Asya’dan gelenler ya da baska yerlerden gelenler. Adi üzerinde ‘Anadolu’ bir anne sefkatiyle, evlatlarini bagrina basan bir anlayis içerisinde az önce buralarda ifade edildigi gibi Türk ve Müslüman olmak. Ya da en azinda bu iki degerin bir parça ucundan tutuyor olmak. Inanin az önce videoda izledigimiz görüntüler, içimiz burkuldu. Evet Türkistan hepimiz için bir kaygi ve hakikaten elinden tutulmasi gereken bir yer. Kibris ve Kirim’da öyle. Su an en sicak görüntüler Kudusümüzü gösteriyor” dedi.



Baskan Büyükkiliç, “Ana Rahmindeki Yavrular Katledilirken, Dünya Insanligi Bitmis Durumda”

Israil’in Gazze’ye yönelik saldirilarini kinayan Baskan Büyükkiliç, “Ana rahmindeki yavrular katledilirken, dünya insanligi bitmis durumda. Kendilerine gelismislik ülke deyip, gelismisligin ne oldugunu bilmeyen, isgalci ve terörist anlayisi ile cografyamizin degisik bölgelerinde zulmediliyor, katlediliyor” seklinde konustu.



“6k’nin Hepsinde Sikintilar Giderilmedikçe Dünyada Bizlere Rahat Yok”

Baskan Büyükkiliç, Anadolu’nun ecdadin mirasi oldugunu dile getirerek, Kayseri’nin her zaman milli ve yerli anlayisin sesi oldugunu kaydetti.

Baskan Büyükkiliç, ‘Türk bayragimizin vatanimizin, milletimizin, devletimizin ve inancimizin ve dinimizin savunucusu olmus ve bu kaygiyla yasamis. Sizler bizim gelecegimizsiniz, sizler bizim güvencemizsiniz. Bizler de yerel yöneticiler olarak sizlere en uygun gelecegi hazirlama sorumlulugu hissediyoruz’ diyerek, söyle konustu: “

Her seyden önce sizleri tebrik ediyorum. Ecdadimizin mirasi olan Anadolu’muzda Kayseri’mizde de son sinifindaki ögrencilerin tamami sehit oldugu için mezun vermeyen Kayseri Lisesi gibi bir liseyi bagrinda barindiran bir Kayseri’mizde yasiyoruz. Her zaman yerli ve milli anlayisin sesi olmus. Her zaman ay yildizli Türk bayragimizin vatanimizin, milletimizin, devletimizin ve inancimizin ve dinimizin savunucusu olmus ve bu kaygiyla yasamis. Sizler bizim gelecegimizsiniz, sizler bizim güvencemizsiniz. Bizler de yerel yöneticiler olarak sizlere en uygun gelecegi hazirlama sorumlulugu hissediyoruz. Bes tane üniversitesi olan, yaklasik 75 bin ögrencisi olan genç ve dinamik bir sehirden söz ediyoruz. Cenabi Allah’a sükürler olsun kaygili insanlariz. Nasil ki Ankara’da Sayin Cumhurbaskanimiz ve bilge insan Sayin Devlet Bahçeli el ele vermek suretiyle adeta et ile tirnak misali beka meselesi olunca nasil ki hiçbir seyleri gözleri görmüyor ve adeta el ele veriyorsa bizlerde Anadolu cografyamizda Kayseri’mizde ayni sekilde hareket etmekle kendimizi yükümlü hissediyoruz. Bu manada Kasgar, Kesmir, Kerkük, Kibris ve Kirim da, bu 6K’nin hepsinde sikintilar giderilmedikçe dünyada bizlere rahat yok. Ayni zamanda hakli olmak yetmez, güçlü olmak gerekir. Güç kaba kuvvet degil, güç bilgi, güç savunma sanayi, güç çagdas uygarlik düzeyinin üzerine çikmak lafla degil, projelerle, yatirimlarla, eserlerle olur anlayisi iste bunun için sizler bizim için önem arz ediyorsunuz. Sizleri çok seviyoruz. Sizlere layik olma yönünde çalismalar yapiyoruz. Bizim felsefemizden ayristirmak, ötekilestirmek, hiçbir zaman yer almadi, almaz. Türkiye Cumhuriyeti’mizin sinirlari içerisinde yasayan kardeslerimiz olarak sizler özelde de ülkücü gençlik hakikaten sorumlulugu olan, sorumluluk anlayisi içerisinde hareket eden bir gençlik olarak bir yildiz gibi parliyor. Çünkü siz zulme sessiz kalamazsiniz. Nerede bir zalim görürseniz onun karsisina dikildiniz, dikilirsiniz”

“Sizlere Gelecek Hazirlamaya Çalisiyoruz”

Baskan Büyükkiliç, Sultan Alparslan ile Anadolu kapilarini selamladiklarini, Fatih Sultan Mehmet Han’la Istanbul’u fethedip, yeni bir çag açtiklarini, Istiklal Harbi’nde vatan ve istiklal askiyla milletini arkasina alan Atatürk ve kahraman silah arkadaslari ile ay yildizli kahramanlik destani yazdiklarini ve kesintisiz 21 yil ile de Cumhurbaskani Recep Tayyip Erdogan ile yola devam ettiklerini kaydederek, “Bizler onlara layik olacagiz. Onlarin elini güçlendirecek sekilde Kayseri’den gür bir ses olarak 17/0 olarak destanini yazacagiz. Tüm bu çalismalari yaparken, 1,5 milyon Kayseriliyi biz bagrimiza basiyoruz. Sizlere gelecek hazirlamaya çalisiyoruz. Özelde de üniversite gençligimize, birçok hizmette bulunuyoruz. Sözlerime son verirken, MHP’nin kurucu lideri Alparslan Türkes’in gençlige yönelik ‘Hepiniz birer Türk Bayragi’siniz. Bayragi lekelemeyin, kirletmeyin, yere düsürmeyin’ ifadeleri gibi, biz de gençlerimizin, bu cennet vatanimiza, ay yildizli Türk bayragimiza, dinimize, vatanimiza, milletimize bagli ve bu degerleri her zaman el üstünde tutacak bir gençlik olacagina yürekten inaniyoruz. ‘Sair Ziya Gökalp ne demis; Vatan; Ne Türkiye’dir Türklere, Ne Türkistan, Vatan; Büyük ve müebbet bir ülkedir; Turan’ diye konustu.

Baskan Büyükkiliç, sözlerine Arif Nihat Asya’nin Bayrak siiri ile son verdi.
Kaynak: İHA