Basaksehir'de Riskli Bina Orani Yüzde 50'Den Yüzde 12'Ye Düstü

Basaksehir Belediyesi, kentsel yenileme çalismalarina yogun mesai harciyor. Titizlikle sürdürülen yerinde yenileme çalismalariyla riskli bina stoku orani yüzde 50’den yüzde 12’ye indirildi. Bu oranin 2 yil içinde yüzde 8’e, 5 yil içinde ise sifira indirilmesi hedefleniyor.

Basaksehir'de Riskli Bina Orani Yüzde 50'Den Yüzde 12'Ye Düstü
Model sehirciligin modern ilçesi Basaksehir’de kentsel yenileme süreci titizlikle yürütülüyor. Muhtemel Marmara depremine karsi, ilçenin dört bir yaninda hummali çalismalar gerçeklestiren belediye, yapilan yerinde yenileme çalismalari sayesinde, 2009 yilinda yüzde 50 olan riskli bina stoku orani yüzde 12’ye indirdi.

Güvercintepe Mahallesi’nde ada bazli çalismalar kapsaminda insa edilen Kayapark Sakura Evleri’nde sona yaklasildi. Ziya Gökalp Mahallesi’nde yürütülen ada bazli çalismalar kapsaminda ise Yuvam Basaksehir Evleri’nin insaatina baslandi ve 20 yili asan konut sorunu çözüme kavusturuldu. Sahintepe Mahallesi’nde ise Burgaz Çarsi-1, Burgaz Çarsi-2, Burgaz Inci Evleri ve Burgaz Basak Evleri projeleri ile ilçeye depreme dayanikli binlerce konut kazandirilacak. Yine saglam konut, sosyal yasam alanlariyla örnek olacak Ebruli Basaksehir projesinin yapimi da hizla sürüyor.

Yapimi devam eden projelerin yani sira hayata geçirilen konut projeleriyle Basaksehir’de güvenli ve modern yasam alanlari olusturuldu. Türkiye’nin deprem izolatörlü ilk konut projesi Mavera Comfort’ta hayat basladi.

Sosyal konut çalismalari kapsaminda insa edilen Yuvam Bahçesehir Evleri’nde yeni yasam alanlarinin kapilari açildi. Kentsel yenileme çalismalariyla riskli bina stoku oraninin 2 yil içinde yüzde 8’e, 5 yil içinde ise sifira indirilmesi hedefleniyor.
Kaynak: İHA