Bakan Isikhan Açiklamasi 'Türkiye Yüzyilini Emegin, Üretimin Ve Istihdamin Yüzyili Yapmakta Kararliyiz'

Antalya’da düzenlenen istisare toplantisinda konusan Çalisma ve Sosyal Güvenlik Bakani Prof. Dr. Vedat Isikhan, “Dünya’ya rol model olan, sürekli takip edilen, giptayla bakilan ve örnek alinan bir Sosyal Güvenlik Sistemi’ni yönetiyoruz. Sosyal Güvenlik Kurumumuz 85 milyon vatandasimizin güvencesi, umudu ve geleceginin teminatidir. Türkiye yüzyilini emegin, üretimin ve istihdamin yüzyili yapmakta kararliyiz” dedi.

Bakan Isikhan Açiklamasi 'Türkiye Yüzyilini Emegin, Üretimin Ve Istihdamin Yüzyili Yapmakta Kararliyiz'
Çalisma ve Sosyal Güvenlik Bakani Prof. Dr. Vedat Isikhan, Serik ilçesi Bogazkent Mevkiinde bulunan bir otelde düzenlenen Antalya Istisare Toplantisi’na katildi.

Toplantidan bakan yardimcilari, birim amirleri, SGK ve ISKUR’un il müdürleri hazir bulundu. Toplantinin açilis konusmasini gerçeklestiren ve 8 aylik bir çalisma dönemini geride biraktiklarini belirten Bakan Prof. Dr. Vedat Isikhan, “Bu süre zarfinda, hem çalisma hayatimiz hem de ülkemiz adina çok önemli adimlar attik. Asgari ücret, 7. Dönem toplu sözlesme müzakereleri, memur ve emeklilerimizin ayliklarinda yapilan artislar, destekler ve deprem yardimlari gibi birçok icraati hayata geçirdik. Bunlarin hepsini hep birlikte, basariyla gerçeklestirdik. Attigi her adimda sürekli hedef büyüten bir Türkiye olarak, artik önümüzde daha büyük hedefler bulunmaktadir” ifadelerine yer verdi.

“Ihtiyaç duyulan her anda vatandaslarimizin yaninda olmalisiniz”

Üç bes yillik degil; yüzyillik planlar yapan, sahip oldugu potansiyelin ve öz degerlerin farkina varan, görüs mesafesini gittikçe artiran, gelecek ufkunu sürekli genisleten bir Türkiye olduguna dikkat çeken Bakan Isikhan, “Basta bakanligimiz olmak üzere tüm kamu kurumlarimizin gelecek politikalari bakimindan mihenk tasi olarak gördügümüz, Cumhurbaskanimiz Recep Tayyip Erdogan’in mimari oldugu "Türkiye Yüzyili" hedefimiz var. Yediden yetmise ülkemizin her bir ferdinin bu hedefe odaklanmasi, bu vizyonun farkindaligini tasimasi önem arz ediyor. "Türkiye Yüzyili"ni insa edecek yönetim kadrolari olarak bu vizyonun ruhunu, öncelikle bizim tasimamiz gerekiyor. Her biriniz kendinizi, adeta sehrinizin çalisma ve sosyal güvenlikten sorumlu bakani olarak görerek, ihtiyaç duyulan her anda vatandaslarimizin yaninda olmalisiniz” dedi.



“Her zor zamanimizda oldugu gibi yine yaralarimizi birlikte saracagiz”

Pandemi, EYT ve deprem sürecinde çok yogun ve özverili bir çalisma dönemi geçirdiklerini belirten Bakan Isikhan, “Kalbimizde tarifi olmayan bir yara açan bu felakette kurum çalisanlarimiz da dahil olmak üzere binlerce canimizi yitirdik. Ben bu vesileyle depremde kaybettigimiz çalisma arkadaslarimiza ve kaybettigimiz tüm vatandaslarimiza Allah’tan rahmet diliyorum. Rabbim bizi bir daha böylesi acilarla muhatap kilmasin, ülkemizi ve milletimizi korusun insallah. Böyle zamanlar; sosyal devlet olmanin kiymetini çok daha iyi anladigimiz, sefkat ve merhamet medeniyeti olmanin anlamini çok daha iyi idrak ettigimiz zamanlardir. Her zor zamanimizda oldugu gibi yine yaralarimizi birlikte saracagiz, birbirimize tutunarak ayaga kalkacagiz ve bu güçlü dayanismayla ayakta kalacagiz. Çünkü biz Türki’yeyiz. Bilhassa deprem bölgesi sehirlerimizi bir an önce canlandirmak için var gücümüzle çalistik, çalismaya da devam edecegiz” dedi.



“Giptayla bakilan ve örnek alinan bir Sosyal Güvenlik Sistemi’ni yönetiyoruz”

Bakan Isikhan konusmasini söyle sürdürdü:

"Çalisma ve Sosyal Güvenlik Bakanligi, artik kendine ’yüzyil vizyonu’ kazandirmis bir ülkenin mihenk taslarindan biridir. Bütün icraatlerimizi bu hakikatin farkindaligiyla gerçeklestirecegiz. Bu anlamda özellikle Bakanligimiz kurumlari ve kurum yöneticileri olarak ne kadar hizli, pratik ve sonuç odakli çalisabilirsek o ölçüde basarili oluruz. Cumhurbaskanligi kabinesi, devletimiz adina nasil bir birliktelik ve ekip ruhuyla çalisiyorsa, bizler de kurum yöneticilerimiz ve personellerimizle ayni ruhu yansitan bir ekip olarak üzerimize düseni yapacagiz. Dünya’ya rol model olan, sürekli takip edilen, giptayla bakilan ve örnek alinan bir Sosyal Güvenlik Sistemi’ni yönetiyoruz. Sosyal Güvenlik Kurumumuz 85 milyon vatandasimizin güvencesi, umudu ve geleceginin teminatidir. Ayni zamanda kurumumuz, devlet ile vatandas arasindaki bagi ve vatandaslarimizin devletimize olan güvenini saglayan kurumdur. Il müdürlerimiz basta olmak üzere, tüm SGK çalisanlarimizin insanimizla iletisimi, milletimizin ihtiyaç ve taleplerine yaklasimi ne kadar sefkatli ve problem çözme odakli olursa, vatandaslarimizla aramizdaki bag da o denli gelisecektir.”

Emekli ayliklarinda fark müjdesi

2024 yilinin ilk yarisi için emekli ayliklarindaki zam oranini tüm emekliler için yüzde 49,25’te esitlediklerine dikkat çeken Bakan Isikhan, “Bu gece itibariyle söz konusu karar Resmi Gazete’de yayimlandi. SSK ve Bag-Kur emeklilerimiz ile hak sahiplerinin aylik fark tutarlarini ödemeye baslayacagiz. SSK emeklilerimiz için 6 Subat’ta, Bag-Kur emeklilerimiz için 7 Subat’ta fark ödemelerini gerçeklestirecegiz. Kiymetli emeklilerimiz için tekrar hayirli olmasini diliyorum” ifadelerine yer verdi.

“Türkiye yüzyilini emegin, üretimin ve istihdamin yüzyili yapmakta kararliyiz”

ISKUR bugün istihdam ve çalisma hayati denildigi zaman bir dünya markasi haline geldigini belirten Bakan Isikhan, sözleri söyle tamamladi:

“Sosyal Güvenlik Sistemimiz gibi ISKUR da dünyada parmakla gösterilen ve sürekli takip edilen bir Is ve Isçi Bulma Sistemi’ni temsil etmektedir. Yerli ve milli sanayimiz basta olmak üzere her alanda özgünlük ve bagimsizlik temel siarimizdir. Hamdolsun bunu basarmak adina çok ciddi adimlar attik ve atmaya devam ediyoruz. Bu hamlelerin dogal bir sonucu olarak daha fazla istihdam, daha nitelikli isgücü ve daha müreffeh yasam sartlari vatandaslarimiz adina en temel hedefimiz olmustur. Türkiye’yi kur ve enflasyon oyunlariyla teslim almaya çalisanlara verilecek en büyük cevap, devlet-millet el ele mücadele etmek ve istihdama katilarak müreffeh bir toplum olma yönünde çalismaktir. Mücadelenin en büyügü ise yediden yetmise her bir ferdin üzerine düsen görevi en iyi sekilde yapmasidir. Türkiye Yüzyili’ni emegin, üretimin ve istihdamin yüzyili yapmakta kararliyiz. Sizlerin de ayni azim ve kararlilikla çalismalarinizi sürdüreceginize inaniyorum. Kayit disi istihdami ve issizligi azaltip, istihdami, girisimi ve güçlü sosyal güvenlik sistemimizin hizmet kalitesini artirmaya devam edecegiz.”
Kaynak: İHA