Ayaginda Körüklü Çizmesi, Elinden Tesbihi Düsmüyor

Aydin’in Incirliova ilçesinde yasayan 63 yasindaki Yilmaz Korkmaz, 8 yildir kis aylarinda yörüklerin giymis oldugu yöresel kiyafetlerini giyiyor. Körüklü çizmeleri ile dikkat çeken Korkmaz, elinden tesbihi de düsürmüyor.

Ayaginda Körüklü Çizmesi, Elinden Tesbihi Düsmüyor
Postanede 25 yil çalistiktan sonra emekli olan Incirliovali Korkmaz, kis aylarinda yörük kiyafeti giyerek kendini hem soguklardan koruyor, hem de babasinin giydigi kiyafetleri giymenin mutlulugunu yasiyor.

Esiyle birlikte Efeler ilçesine giden Korkmaz, durakta otobüs beklerken elindeki tespih, ayaklarindaki körüklü çizme ile görenlerin dikkatinden kaçmadi. Dört çocuk babasi Korkmaz, körüklü çizmenin ayaklarini sicak tuttugunu söyledi.

Elinden tespihi düsürmeyen Korkmaz, giydigi 8 körüklü çizme ile de adeta yörük kiyafetinin tanitimina gönüllü elçilik ediyor.

Korkmaz, Ekim ayinin sonlarina dogru giydigi kiyafeti Nisan ayinda çikardigini söyledi.

Babasinin giydigi yöresel kiyafetleri giydigini ifade eden Korkmaz, “Baba kiyafetini giydigim için çok mutluyum. 8 yildan beri kislari bu sekilde giyinirim. Ben Yörügüm. Bu giydigim yörüklerin giyim tarzi. Ama benden sonrakiler bu sekilde giymeyi devam ettirir mi bilemiyorum artik” diye konustu.

Kaynak: İHA