AK Partili Hamza Dag'in Ulasimdan Sonra Ikinci Vaadi Su Tariflerinde Indirim

AK Parti Izmir Büyüksehir Belediye Baskan Adayi Hamza Dag, Izmir’de yasayan Sivaslilarla bir araya geldi. Ulasimda 90 dakika uygulamasini geri getirecegi yönünde daha önce açiklamada bulunan Dag, Izmirlilere ikinci vaadinin müjdesini verdi. Dag, “Izmir, Türkiye’nin en pahali suyunu kullanan sehir. Bu durumdan çok rahatsiz oldugumuzu ifade etmek isterim. Göreve geldigimizde ilk is olarak en büyük, en temel ihtiyaç olan suyun ücret tarifesinde yüzde 50 oraninda indirime giderek vatandaslarimizin su faturalarini yari yariya indirecegiz” dedi.

AK Partili Hamza Dag'in Ulasimdan Sonra Ikinci Vaadi Su Tariflerinde Indirim


“Izmir varsa umut vardir”

AK Parti Izmir Büyüksehir Belediye Baskan Adayi Hamza Dag, Sivas Yigidolar Dernekleri Federasyonu kahvalti programina katildi.

Burada önemli açiklamalarda bulunan Dag, “Sehrimizin yillara sâri biriken sorunlari, yönetimsel garabetleri Izmirlilerin bu güzel sehri doyasiya yasamasina engel olmakta. Buradan kiymetli hemserilerime seslenmek istiyorum. Altyapidan üst yapiya, ulasimdan çevre düzenlemesine varincaya kadar her alanda yasanan sikintilar sizleri umutsuzluga sevk etmesin. Izmir nice karanliklari, karamsarliklari geride birakarak kurtulusun sembolü olmus sehr-i abidedir. Izmir varsa umut vardir. Ne diyoruz her defasinda ‘Biz Izmir’iz Basarabiliriz’” dedi.



“Sosyal belediyeciligi de ihmal etmeyecegiz”

“31 Mart’a kadar durmadan, yorulmadan, gece gündüz demeden Izmir’in sokaklarini arsinlamaya, vatandaslarimizin taleplerini dinlemeye; sikmadik el, girmedik gönül birakmamaya gayret edecegiz” diyerek sözlerini sürdüren Dag, “Sehrimizin altyapisini sil bastan yenilerken, alternatif yollar ve yeni metro hatlariyla ulasim agini güçlendirirken, saglam ve güvenli konutlar insa ederken sosyal belediyeciligi de ihmal etmeyecegiz. Ihtiyaç sahibi vatandaslarimizi, esnafimizi, çiftçimizi, sanayicimizi, isçimizi ve emeklimizi gözetecegiz. Bunlarin yaninda hemserilerimizin mustarip oldugu bazi konular var ki seçildigimizde hiç beklemeden hayata geçirecegiz” ifadelerini kullandi.

Dag’dan Izmirlilere yüzde 50 indirimli su müjdesi

Bildiginiz üzere Izmir, Türkiye’nin en pahali suyunu kullanan sehir. Bu durumdan çok rahatsiz oldugumuzu ifade etmek isterim. Bir Izmirli olarak, Izmir sevdalisi olarak en temel ihtiyaç olan suyun; Izmirli hemserilerimize en pahali ücret tarifesinden sunulmasi gerçekten bu sehre yapilabilecek en büyük haksizliklardan biridir. 0-10 m3 için 22,09 TL su bedeli ve 11,04 TL atik su bedeli olmak üzere toplamda 33,13 TL ile hemserilerimize Türkiye’nin en pahali su sunulmaktadir. Tabi bu rakam 11-20 m3’te 42,37 TL’ye, 21 m3 ve üstü kullanimlar için de 79.33 TL’ye varmaktadir. Insallah göreve geldigimizde ilk is olarak en büyük, en temel ihtiyaç olan suyun ücret tarifesinde yüzde 50 oraninda indirime giderek vatandaslarimizin su faturalarini yari yariya indirecegiz. Yapacagimiz su ücret tarifesindeki indirim, vatandaslarimizin bütçesine nefes aldiracak. Aile ekonomisine katkida bulunacak. Ayrica sadece tarife indirimi ile degil alt yapi çalismalarimizla ve yenilikçi su politikalarinin uygulanmasi ile yasadigimiz çaga aykiri bir sekilde yasanan su kesintilerine de son verecegiz” diye konustu.

Ayrica Dag, 13 Subat günü de Izmir için hazirlamis olduklari vizyon projelerini açiklayacaklarini duyurdu.

Programa, AK Partili ve MHP’li çok sayida isim ve vatandaslar katilim gösterdi.
Kaynak: İHA