Vali Aydogdu, Göçük Altinda Kalan Isçilerin Ailelerini Ziyaret Etti

Erzincan’in Iliç ilçesinde bulunan maden ocaginda 13 Subat 2024 tarihinde meydana gelen ve 9 isçinin toprak altinda kaldigi olayin ardindan vadiden akan suyun yigina karismamasi için tahliye islemi devam ediyor.

Vali Aydogdu, Göçük Altinda Kalan Isçilerin Ailelerini Ziyaret Etti
Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakani Alparslan Bayraktar, Erzincan’in Iliç ilçesindeki maden sahasinda incelemelerde bulundu. Iliç’te heyelanin gerçeklestigi Sabirli Deresi’nde bir yandan toprak kaldirma çalismalari sürerken diger yandan da vadiden akan suyun yigina karismamasi için tahliye islemi devam ediyor.

Bakan Bayraktar, "Iliç’te yasanan heyelanin 16. gününde sahadaki faaliyetler hizlanarak devam ediyor. Hem Sabirli Deresi bölgesinde hem de mangan ocaginda es zamanli olarak çalisiyoruz. Bugün yaklasik 200 metre derinlikteki mangan ocagina inerek o çalismalari yakindan koordine ettik.” dedi.

Erzincan Valisi Hamza Aydogdu’da, Iliç’teki madende meydana gelen toprak kaymasi sonucu göçük altinda kalan isçilerin ailelerini ziyaret etti.

Alanda yürütülen çalismalar hakkinda ailelerimize bilgi veren Vali Aydogdu, "Beraber birlikte birbirimize gönülden destek vererek bugünleri asacagiz." dedi.

Kaynak: İHA