Tatil Plani Yapanlara Uyari Mahiyetinde Hatirlatma

“GETOB” Güney Ege Turistik Otelciler ve Isletmeciler Birligi 2024 turizm sezonu öncesi tatil plani yapacaklara yönelik uyari mahiyetinde bir hatirlatmada bulundu.

Tatil Plani Yapanlara Uyari Mahiyetinde Hatirlatma


Bazi sahislarin internet üzerinde verdikleri reklamlarla cazip turizm merkezlerinde bulunan konaklama tesislerinin web sitelerini kopyalayarak veya isimlerini kullanarak sahte tatil rezervasyonlari yaptiklari ve bu yolla tatil plani yapan kisileri dolandirdiklari yönünde duyumlar aldiklarini belirten GETOB yönetimi bu konuda hatirlatmalarda bulundu.

Imkânlar dâhilinde ve tercihe göre tatil yapmak, dinlenmek elbette herkesin hakki. "Siz güzel bir tatil plani yaparken, bazi sahtekârlarin arayista oldugunu unutmayiniz" notuyla GETOB tarafindan yapilan açiklamada; "Bu konuda magduriyet yasamak istemiyorsaniz ödeyeceginiz para karsiliginda size sunulan hizmetlerin ne olacagini titizlikle inceledikten sonra uygun olduguna karar verdiginiz tatilinizi ya güvenilir bir Seyahat Acentesi üzerinden satin aliniz, ya da; konaklamak istediginiz tesisin gerçek internet sitesini dogrulayarak ve sitede verilen iletisim kanallarini kullanarak ve rezervasyonunuzu gerçeklestiriniz. Bu iki yoldan birsini tercih ederek gerçeklestireceginiz rezervasyon sonrasinda yapmaniz gereken ödemenin ise, sadece kurumsal banka hesaplarina yapilmasina ve açiklama kismina gereken notun düsülmesine dikkat ediniz ve rezervasyonunuzla ilgili tüm belgelerinizi saklayiniz" dedi.

Kaynak: İHA