Nazilli'de Jandarmanin 'Huzur Timi' Göz Açtirmiyor

Nazilli Ilçe Jandarma Komutanligi bünyesinde görev yapan ve ’huzur timi’ olarak bilenen Motosikletli Asayis Timi, kent genelinde 7-24 esasina dayali olarak sürdürdügü çalismalar suçlulara nefes aldirmiyor.

Nazilli'de Jandarmanin 'Huzur Timi' Göz Açtirmiyor


Aydin Il Jandarma Komutanligi’nin tüm birimleri ile suç ve suçlulara karsi mücadelesi hizla devam ediyor. Ekiplerin özverili çalismalari ile sehirde basarili çalismalara imza atmaya devam eden Il Jandarma Komutanligi, vatandaslardan begeni topluyor. Basarili çalismalarini Nazilli’de de gösteren ekipler, yaptigi faaliyetler ile kenti suçtan arindirmak için durmaksizin çalisiyor.

Nazilli’nin 62 mahallesinden sorumlu Ilçe Jandarma Komutanligi, Motosikletli Asayis Timi ile kirsal kesimlerde tüm noktalara kadar ulasim sagliyor. Basta hirsizlik olaylari olmak üzere, meydana gelen asayis olaylarina müdahale eden ve ’huzur timi’ olarak adlandirilan Motosikletli Asayis Timi olumsuz hava sartlarinda bile sahadan bir an ayrilmiyor.

Önleyici kolluk devriyesinde görev alan 3 kisilik egitimli 2 motorize ekip, seri bir sekilde hareket ederek vatandaslarin can ve mal güvenligini korumak için canla basla çalisip suçlulara göz açtirmiyor. Jandarma sorumluluk bölgesinde meydana gelebilecek olaylarin önlenmesi, faillerin yakalanmasi ve olayin aydinlatilmasina yardimci olmak, alinan ihbar ve sikayetleri degerlendirip olay yerine ivedilikle intikal ederek, olaylara daha hizli müdahale eden huzur timi özellikle dar sokaklar, kirsal mahalleler, orman yollari gibi araçlarin hareketini kisitlayan yollarda önemli rol oynuyor.

Bulundugu konumdan dolayi araç girisinin zor oldugu Mastaura Antik Kenti’nde devriye atan Motosikletli Asayis Timi, bölgenin en önemli noktasina gözü gibi bakiyor. Antik Kent’e gelen ziyaretçilere GBT sorgulamasi yaparak yasanabilecek olumsuz olaylara karsi önlem alan Motosikletli Asayis Timi, son zamanlarda artis gösteren kaçak kazicilara da göz açtirmamak için bölgedeki nöbetlerine devam ediyor.

Motosikletleriyle zorlu arazi sartlarinda görev yapacak olan Huzur timleri, 5 haftalik bir egitimden geçiyor. Bursa Jandarma Trafik Okulu’nda güvenli ve ileri sürüs teknikleri egitimleri alan tim için parkurlarda aksiyon filmlerini aratmayan uygulamali sürüs egitimleri düzenleniyor.

Kislada, trafik, motosiklet güvenli ve ileri sürüs teknikleri, tehlikeli madde tasimaciligi denetimi, kaza arastirma, inceleme ve trafik egitimcisi gibi kurslar veriliyor.
Kaynak: İHA