Gelecek Nesillere Daha Yesil Bir Mahalle Birakacaklar

Manisa’nin Kirkagaç ilçesine bagli Bakir Mahallesinde yasayan vatandaslar örnek bir davranisa imza atti. Mahalle sakinleri aralarinda topladiklari paralarla aldiklari yüzlerce zeytin ve meyve agaci fidanini mahallenin dört bir kösesine dikerek gelecek nesillere daha yesil bir mahalle birakmak için önemli bir çalisma gerçeklestirdi.

Gelecek Nesillere Daha Yesil Bir Mahalle Birakacaklar
Bakir Mahallesinde ikamet eden vatandaslar sosyal medya üzerinden baslattiklari akimla kisa sürede organize oldular, aralarinda topladiklari paralarla onlarca fidan aldi. Bakir Mahallesinde sosyal medya üzerinden bu akimi baslatan isimlerden Ahmet Altinöz isimli vatandasin öncülügünde alinan yüzlerce zeytin ve meyve agaci, el birligiyle tüm mahalleye dikildi. Fidanlar mahalle sakinlerinin girisimleriyle Bakir Mahallesi girisine ve mahallenin çesitli bölgelerine dikilirken, akimi baslatan isim olan Ahmet Altinöz isimli mahalle sakini gelecek nesillere yesil bir mahalle birakacak olmanin mutlulugunu yasadiklarini söyledi.



IHA Muhabirine konusan Ahmet Altinöz, “Sosyal medyada “Mahallemizi yesillendirelim” diye bir akim baslattik. Sag olsun birçok arkadasim hemen bu akima dahil oldu. Kisa sürede para toplayip hem zeytin hem de meyve fidanlari aldik. Yüzlerce fidanimizi hemen mahallemizin çesitli yerlerine dikimine basladik. Insallah memleketimizi yesillendirecegiz ve gelecek nesillere yesil bir Bakir Mahallesi birakacagiz.” dedi.

Kaynak: İHA