Ercis'te Sehit Aileleri Ve Gaziler Onuruna Yemek Verildi

VAN – Van’in Ercis Kaymakami ve Belediye Baskan Vekili Murat Karaloglu ve 108. Topçu Alay Komutanligi tarafindan gaziler ve sehit aileleri onuruna yemek verildi.

Ercis'te Sehit Aileleri Ve Gaziler Onuruna Yemek Verildi
Ercis’teki 108. Topçu Alay Komutanliginda düzenlenen yemek programinda konusan Ercis Kaymakami ve Belediye Baskan Vekili Murat Karaloglu, “Sanli tarihi boyunca tüm zorluklara karsi hür yasamayi, bagimsizlik ve istiklalini cani pahasina korumayi ilke edinen aziz milletimiz, bu ugurda sehit ve gazi olmayi büyük bir onur ve gurur kaynagi saymis. Bu fedakârligin karsiliginda girdigi her mücadeleden zaferle çikmistir. Ülkemizin her karis topraginda; vatanini, bayragini ve kutsal degerlerini korumak ve savunmak için en güç sartlar altinda canlarini ortaya koymaktan çekinmeyen aziz sehitlerimiz ve kahraman gazilerimiz, milletimizin medari iftihari, vatanseverligin ve kahramanligin gurur kaynaklari olmustur. Gazilerimiz ve aziz sehitlerimizin yakinlarinin milletimize tevdi edilmis en kiymetli emanetler oldugu inanciyla, devletimizin tüm kurum kuruluslari ve imkânlarinin yanlarinda oldugunu bir kez daha ifade ediyorum. Milletimizin bekasi, sehitlik ve gazilik ruhu kazanmis bir kalbe sahip olan nesiller yetistirmekle mümkündür. Bunun için gelecegimizin teminati olan gençlerimize; Malazgirt’te, Sögüt’te, Çanakkale’de, Sakarya’da, Dumlupinar’da, Güneydogu Anadolu Bölgemiz basta olmak üzere 30 yili askin bir süredir terör örgütlerine karsi ve 15 Temmuz hain darbe girisiminde de tüm Türkiye’de verilen mücadeleyi iyi anlatmali, bu aziz vatan ugrunda gösterilen fedakârligi ögretmeliyiz ve unutmamaliyiz. Bu duygu ve düsüncelerle Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaslari basta olmak üzere vatanimiz için canlarini hiç düsünmeden feda eden aziz sehitlerimizi ve ebediyete intikal etmis kahraman gazilerimizi rahmet ve sükranla aniyor, hayatta olan gazilik mertebesi ile sereflenmis gazilerimize de saglikli, uzun ömürler diliyorum. Bu programin hazirlanmasinda emegi olan basta Alay Komutani Kurmay Albay Melih Akdag olmak üzere komutanligimiza tesekkür ederim” dedi.

Okunan Kur’an-i Kerim tilavetinin ardindan sehitler için dualar edildi.

Programa Ercis Kaymakami ve Belediye Baskan Vekili Murat Karaloglu’nun esi Gamze Karaloglu, 108. Topçu Alay Komutani Kurmay Albay Melih Akdag, Cumhuriyet Savcisi Çagdas Kasikçi, Ilçe Jandarma Komutani Jandarma Binbasi Onur Akyüz, Ilçe Emniyet Müdürü Süleyman Trak, kurum amirleri, sehit aileleri, gaziler, ögretmen ve ögrenciler katildi.

Kaynak: İHA