Elazig'da En Çok Tercih Edilen Balik Çesitleri Hamsi, Istavrit Ve Alabalik Oldu

Elazig’da balik tezgahlarinda özellikle hamsi, istavrit ve alabalik için yogunluk yasanirken esnaf sezon sonu olmasina ragmen vatandaslarin baliga olan ilgisinin arttigini belirtti.

Elazig'da En Çok Tercih Edilen Balik Çesitleri Hamsi, Istavrit Ve Alabalik Oldu
Elazig’da balik sezonunun sonuna yaklasilmasina ragmen balikçilar satislardan memnun. Hava isinmaya baslamasina ragmen tezgahtaki çesitliligi azalmayan baliga vatandaslar tarafindan ragbet gösterilmeye devam ediyor. Balikçilara gelen vatandaslarin en çok tercih ettigi ürünler ise hem ekonomik hem de bereketli olmasindan dolayi hamsi, istavrit ve alabalik oldu. Hamsi ve istavritin kilosu 90 liradan satilirken, alabalik ise 110 liradan vatandaslarin satisina sunuluyor.

Balikçi Ramazan Erdogan, ’’Vatandaslarimiz en çok hamsi, istavrit ve alabalik baliklarini tercih etti. Bu balik çesitlerini seçmelerinin nedenleri hem ekonomik olmalari hem de bereketli olmalarindan kaynakli. Yogun bir sezon oldu ayni zamanda balik da boldu. Vatandaslarimiz, balik çesitleri arasinda en fazla saymis oldugumuz balik çesitlerini tercih etti. Fiyatlar bakimindan diger ürünlere göre çok uygun. Tezgahta bulunan balik çesitlerinin fiyatlari 35 liradan baslayip 250 liraya kadar yükseliyor. Havalar isinmaya basladi.

Yavas yavas sezonun sonuna dogru gelsek de vatandaslarimiz baliga ragbet göstermeye devam ediyor. Keske sezon bitmese de balik satisina devam edebilsek ama 1 Nisan itibariyle sezon kapanacak ve avlanama yasagi baslayacak. Sezon kapanana kadar bizim de balik satislarimiz herhangi bir zam gelmeden devam edecek” dedi.

Kaynak: İHA