Dicle Elektrik'ten Nusaybin'e 201 Milyon TL Yatirim

Kaliteli, kesintisiz ve kayipsiz elektrik dagitimi vizyonuyla kalite ve müsteri memnuniyeti odakli çalismalarini sürdüren Dicle Elektrik, Mardin’in Nusaybin ilçesindeki sebeke altyapisini güçlendirmek için toplam 201 milyon tutarinda yatirim gerçeklestirdi.

Dicle Elektrik'ten Nusaybin'e 201 Milyon TL Yatirim
Kayit disi tüketim orani yatirimlar öncesinde yaklasik yüzde 65 seviyelerinde iken yatirimlarin tamamlanmasiyla birlikte 18 bin abonenin oldugu bu bölgede oranin yüzde 7 seviyelerine düstügü belirlendi.

Dicle Elektrik, Güneydogu Anadolu Bölgesinde yer alan alti ilde kaliteli, kesintisiz ve kayipsiz enerji dagitimi vizyonuyla çalismalarini sürdürüyor. Yatirimlarini, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanligi ile Enerji Piyasasi Düzenleme Kurumunun (EPDK) tüketici hizmetleri ve hizmet kalitesi yönetmeliklerine uygun olarak gerçeklestiren Dicle Elektrik, Mardin’in Nusaybin ilçesindeki sebeke altyapisini güçlendirmek için toplam 201 milyon 200 bin liralik yatirim yapti.

18 bin abone kesintisiz, kaliteli enerji aliyor

Nusaybin’de gerçeklestirilen alçak ve orta gerilim yeralti sebekesi ile aydinlatma altyapi yatirimlari, 18 bin aboneyi dogrudan olumlu sekilde etkiledi. Yapilan yatirimlar sayesinde, ilçenin cadde ve sokaklari modern ve etkileyici bir aydinlatma sistemiyle donatilarak, bölgenin estetik ve islevsel bir dönüsüm geçirmesi saglandi. Yatirim paketinin önemli bir bölümünü olusturan havai elektrik hatlarinin yer altina alinmasi islemiyle birlikte, yeni kurulan alçak gerilim sayaç otomasyon panolari ve direk üstü sayaç otomasyon panolari, Nusaybin sakinlerinin daha kaliteli ve kesintisiz elektrik hizmeti almasinin önünü açti.

Kayip kaçak orani yüzde 7 seviyelerine düstü

Nusaybin ilçesinde enerji nakil hatlarinin yer altina alinmasi ve uzaktan erisilebilir sayaç ve panolarinin devreye girmesi sayesinde elektrik tüketiminde kayit disiligin önüne geçilerek, kayip-kaçak oranlarinda büyük bir düsüs yasandi. Yapilan bu stratejik yatirimlar sonucunda, ilçedeki ariza sayilari yüzde 80 oraninda azaldi. Özellikle yatirim yapilan alanlardaki trafolarda gerçeklestirilen ölçümler, kayit disi tüketimin yatirimlar öncesinde yaklasik yüzde 65 seviyelerinde iken yatirimlarin tamamlanmasiyla birlikte bu oranin 18 bin abonenin oldugu bu bölgede yüzde 7’ye kadar geriledigini gösterdi.

Kayit disi tüketime karsi kontroller sürecek

Nusaybin’de gerçeklestirilen yatirim çalismalarini degerlendiren Dicle Elektrik Genel Müdürü Yasar Arvas, “Yatirim ile birlikte kaçak tüketimin azalmasinin olusturdugu olumlu etkiyi Nusaybin ilçemizde bariz bir sekilde görüyoruz. Enerji Bakanligimizin, Enerji Piyasalari Denetleme Kurulunun ve Mardin Valiligimizin destekleri ile, Mardin ilimizde bugüne kadar oldugu gibi bundan böyle de kayit disi tüketim ile mücadelemiz ve kesintisiz elektrik hizmetimiz tüm hiziyla devam edecek” dedi.

Kaynak: İHA