Çildir'da 'Dilimizin Zenginlikleri' Sergisi

Çildir Sehit Ögretmen Sezgin Yolcu Yatili Bölge Ortaokulu’nda Türk Dili ve Edebiyati Ögretmeni Devran Yilmaz ve ögrencileri tarafindan Milli Egitim Bakanliginca uygulanmakta olan ‘Dilimizin Zenginlikleri’ projesi kapsaminda bu ayin çalismasi olan ‘’Deyimler ve Atasözleri’’ sergisi düzenlendi.

Çildir'da 'Dilimizin Zenginlikleri' Sergisi
Sergiye Çildir Belediye Baskani Kemal Yakup Azizoglu, AK Parti Çildir Il Genel Meclis Üyesi Adayi Ahmet Rifat Vural, Çildir Ilçe Milli Egitim Müdürü Gürbüz Yildiz, Çildir Kaymakamligi Yazi Isleri Müdürü Mete Coskun Çildir Halk Egitim Merkezi Müdürü Ugur Ilhan, Milli Egitim Sube Müdürü Aydanur Coskun, Ilçe Jandarma Komutani Serhat Arli, Ilçe Emniyet Amiri Halit Karahan ve çok sayida okul müdürü, ögretmen, ögrenci ve veli istirak etti.

Sergi ile birlikte ayni zamanda Okul Müdürü Serhat Ferhat Dursun’un, girisimleriyle okula kazandirmis oldugu ‘‘Drama ve Müzik Siniflari’’nin açilisi yapildi.

Bu çalismanin ve siniflarin okula kazandirilmasiyla ilgili olarak Türk Dili ve Edebiyati Ögretmeni Devran Yilmaz: ‘’ Sehit Ögretmen Sezgin Yolcu Yatili Bölge Ortaokulu olarak projenin gerektirdigi gibi tüm çalismalari titizlikle yürütürken bu ay sonu da sergimizi düzenledik. Seçtigimiz atasözleri ve deyimlere boyut kazandirarak kendimizce yorumladik. Amacim üç boyutlu materyallerin ögrenmeye katkisini bir kez daha vurgulamakti. Bizler biliyoruz ki deyimler bir dilin zenginliginin göstergesidir. Atasözleri ise bir ulusun tecrübelerini yansitir. Türkçe, deyimler ve atasözleri açisindan oldukça zengin bir dildir. Egitimde ise görsel materyaller kalici ögrenmede oldukça önemli bir yere sahiptir. Özellikle soyut ve mecaz kavramlar içeren deyimler ve atasözleri anlama ve yorumlama açisindan kimi zaman zorluk yasatmaktadir. Bu zorluklari bir nebze olsun azaltmak adina, yaptigimiz çalismalarla deyim ve atasözlerini daha somut hale getirerek kaliciligi saglamayi ve elbette ögrencilerimizin zamanlarini ve enerjilerini daha dogru alanlara yöneltmeyi hedefliyoruz. Bu çerçevede, okulumuzda yaptigimiz her çalismaya kiymet veren ve büyük destek saglayan, bize çalisma alani olarak drama sinifimizi olusturan kiymetli Okul Müdürümüz Serhat Ferhat Dursun hocama ve sergimize katilan tüm misafirlerimize sonsuz tesekkürler.’’ dedi.

Okul Müdürü Serhat F. Dursun ise: ‘’Tüm katilimcilarimiza tesekkür ediyorum, okulumuzu daha güzel hale getirmek ve ögrencilerimizin ilgi, yetenekleri dogrultusunda dogru isler yapmalarini saglamak adina bu siniflari olusturdum. Süreç içerisinde farkli ilgi alanlarina yönelik girisimlerim devam edecektir, en kisa zamanda kurslar açarak okulumuzdaki faaliyet sayisini artiracagim.’’ dedi.

Kaynak: İHA