Çevre Yolundan Ilk Geçisi Baskan Zolan Toog Ile Yapti

Denizli’de artan nüfus ve araç sayisina karsi ulasim projelerine devam eden Büyüksehir Belediyesi, Ankara yolunu Antalya yoluna baglayacak alternatif çevre yolunu törenle trafige açti. Kent trafigine nefes aldiracak Gökpinar Baraji Çevre Yolu’ndan ilk olarak makam araci Togg ile geçen Baskan Zolan, “Iste gerçek belediyecilik bu” dedi.

Çevre Yolundan Ilk Geçisi Baskan Zolan Toog Ile Yapti


Denizli Büyüksehir Belediyesi, Ankara yolunu Antalya yoluna baglayacak alternatif yeni çevre yolunu törenle hizmete aldi. Aktepe Mahallesi’nde bulunan Akvadi’den baslayarak yaklasik 2 bin 500 metre uzunlugundaki yolu Akhan Mahallesi’ne, oradan da Ankara yoluna baglayan Denizli Büyüksehir Belediyesi, Asri Mezarlik’tan baslayarak Gökpinar Vali Recep Yazicioglu Baraji çevresinden, Kayihan, Hürriyet ve Bagbasi Mahallesi’ne, buradan ise Antalya yoluna bagladi. Onbinlerce araci sehir merkezine girmekten kurtaracak. Gökpinar Baraji Çevre Yolu, 4 kilometrenin üzerinde, 2 gidis-2 gelis ve 1 parklanma seridi olmak üzere 40 metre genisliginde yapildi. Her iki yönde de kaldirimin yer aldigi çevre yolunda ayrica 3 adet de akilli kavsak bulunuyor.

“Biz sorunlarin merkezine gittik, kenarindan dolasmadik”

Cumhuriyet Mahallesi’nde Gökpinar Baraji Çevre Yolu’nun açilis törenine, Denizli Büyüksehir Belediye Baskani Osman Zolan, Pamukkale Kaymakami Ugur Bulut, Pamukkale Belediye Baskani Avni Örki, AK Parti Denizli Il Baskani Yücel Güngör, MHP Denizli Il Baskani Mehmet Ali Yilmaz, muhtarlar, davetliler ve çok sayida vatandas katildi.

Baskan Zolan burada yaptigi konusmada, bir hayalini ve hedefini daha gerçeklestirmenin mutlulugunu yasadigini söyledi.

Yeni çevre yolu için çok çalistiklarini, öncelikle imar ve mülkiyet sorunlarini çözdüklerini kaydeden Baskan Zolan, bugüne dek hep zor islere talip olduklarini belirterek, “Biz her zaman sorunlarin merkezine gittik, kenarindan dolasmadik” dedi.



Bölgedeki dev altyapi projelerini anlatarak, bu yatirimlarin ne denli zor ve mesakkatli oldugunu kaydeden Baskan Zolan, "Vatandaslarimiz bize inandi, güvendi, ‘bunlar yapiyorsa güzel isler yapiyor’ diyerek sabretti. Bu yürüyüste yanimizda sapasaglam durduklari için tüm hemsehrilerimize tesekkür ediyorum" diye konustu.



“Önemli bir alternatif çevre yolu”

Kahramanmaras merkezli asrin felaketi yasandiginda Antakya’ya gittigini, oradaki en büyük sikintinin sehre tek giris-çikis oldugunu anlatan Baskan Zolan, bu nedenle yardim tirlarinin bölgeye ulasmada zorlandigini anlatarak, “Sehri tek ana arterde birakacak olursaniz yarin olusacak felaketlerde alternatifiniz yoksa yardim getirmek bile çok zor oluyor. Iste bu çevre yolumuz önemli bir alternatif olacak” dedi.

Yeni insa ettikleri Gökpinar Baraji Çevre Yolu’nun Antalya yönünden Denizli’ye gelenler için bir alternatif oldugunu anlatan Baskan Zolan, "Denizli’mizde her geçen gün trafik yogunlugu artiyor. Tek merkezden trafik islediginde sikisikliklar meydana gelebiliyor. Gelecekte daha fazla sikisma yasanmamasi için tek çözüm alternatif yollar üretmektir. Hal Kavsagindan Hilal Cami yönüne nasil çevre yolumuzu yaptiysak bugün de Cumhuriyet, Kayihan, Hürriyet, Bagbasi, Zeytinköy’ün trafigini en yakin ve konforlu sekilde Ankara yoluna ulastiracak Gökpinar Baraji Çevre Yolu’nu hizmete aliyoruz” diye konustu.



“Iste gerçek belediyecilik”

Baskan Zolan, konusmasini söyle sürdürdü: “Antalya yolundan Asri Mezarligimiza giden yol, buradan Sekerci Duragi’na ve Akvadi’den de Ankara yoluna baglaniyor. Insallah yeni dönemdeki projelerden birisi de bu yolun birlesme noktasindaki Akhan Köprüsü’nün orada bir köprülü kavsak yapmak olacak.” Yolun kazasiz belasiz kullanilmasini dileyen Baskan Zolan, “Baraj Çevre Yolumuz hayirli ugurlu olsun. Iste gerçek belediyecilik bu. Sov yapmak, algi yapmak degil, yapiyormus gibi görünmek de degil. Sanal alemde degil gerçek dünyada bu güzel eserleri gelecege birakmaktir gerçek belediyecilik. Biz göreve geldigimiz günden bugüne vatandaslarimizla el ele, kola kola gerçek belediyecilik yapmaya devam ediyoruz” ifadelerini kulandi.

Siyasilerden Baskan Zolan’a tesekkür

MHP Denizli Il Baskani Mehmet Ali Yilmaz, Büyüksehir Belediyesi tarafindan sehre kazandirilan yeni çevre yolunun hayirli ugurlu olmasini dileyerek, emek veren basta Büyüksehir Belediye Baskani Osman Zolan ve tüm belediye çalisanlarina tesekkür etti.

AK Parti Denizli Il Baskani Yücel Güngör ise Denizli’nin her sorununa ve talebine yanit veren Büyüksehir Belediye Baskani Osman Zolan’in hizmet destanlari yazdigini, Cumhurbaskani Recep Tayyip Erdogan’in 1994’te baslattigi belediyecilik anlayisinin Denizli’de Baskan Osman Zolan ile devam ettigini söyledi.



Pamukkale Belediye Baskani Avni Örki, Baskan Osman Zolan’in sehrin gelecegi için pek çok kalici hizmete imza attigini ifade ederek, yeni yapilan çevre yolunun hayirli ve ugurlu olmasini diledi.

Konusmanin ardindan yolun açilisi dualarla yapildi. Daha sonra Denizli Büyüksehir Belediye Baskani Osman Zolan, direksiyonuna geçtigi makam araci Togg ile çevre yolunu ilk kez test etti.
Kaynak: İHA