Bakkal Görünümlü Depoda Kanser Ilaci Satan Çift Serbest Kaldi

Adana’da temin ettikleri kanser ilaçlarini bakkal görünümlü depoda satan kari koca, polis tarafindan gözaltina alindi. 2 süpheli, sevk edildikleri adliyede tutuksuz yargilanmak üzere serbest birakildi.

Bakkal Görünümlü Depoda Kanser Ilaci Satan Çift Serbest Kaldi
Adana Emniyet Müdürlügü Kaçakçilik ve Organize Suçlarla Mücadele Sube Müdürlügü ekipleri, Erdal B.’nin esi Hicran B. üzerine ilaç satis ve dagitim sirketi kurup usulsüz yollar ile kanser, insülin, antibiyotik, alerji ilaçlarini temin ettigini belirledi. Polis, bu ilaçlarin yurt disina satildigini da tespit etti. Çiftin Seyhan ilçesi Aydinlar Mahallesi’ndeki bakkal dükkani görünümlü deposuna ekipler operasyon düzenledi.

Düzenlenen operasyonda çogunlugu kanser tedavisinde kullanilan 35 bin 206 bin kutu ilaç ele geçirildi. Soguk hava deposunda saklanmasi gereken ilaçlarin uygunsuz sartlarda rastgele kutularin içinde saklandigi tespit edildi. Çift ilaçlari satmak için hazirladiklari sirada yakalanarak gözaltina alinirken, ilaçlara da el konuldu.

Ilaçlar çesitli illerdeki devlet hastanelerine ait çikti

Il Saglik Müdürlügüne bagli ekipler, ele geçirilen ilaçlari incelemeye aldi. Yapilan ilk incelemede ele geçirilen ilaçlarin çesitli illerde bulunan devlet hastanelerine ait oldugu belirlendi. Yakalanan süphelilerden Erdal B. emniyetteki ifadesinde, “Ilaçlari çok önce almistim. Ihraç edecektim ancak enflasyon nedeniyle elimde kaldi, satamadim. Ilaçlarin son kullanma tarihi geçmisti ve imhaya gidecekti” dedi.

Emniyetteki islemlerin ardindan adliyeye sevk olan çift, çikarildiklari mahkemece tutuksuz yargilanmak üzere serbest birakildi.
Kaynak: İHA