AK Parti Marmaris Belediye Baskan Adayi Yazici, Velilerin Okul Sorununu Çözüme Kavusturdu

Mugla’nin Marmaris ilçesi Armutalan Mahallesinde bulunan Marmaris Evren Pasa Ilkokulu, iddiaya göre okula bitisik nizamdaki binada bulunan bir isletmenin binayi bosaltmamasi dolayisiyla yikilamazken, ögrenciler yeni yapilacak okullarina geri dönmeyi bekliyor. Konu ile ilgili olarak isletme sahibi ile görüsen AK Parti Marmaris Belediye Baskan adayi Serkan Yazici konuyu çözüme kavusturduklarini açikladi.

AK Parti Marmaris Belediye Baskan Adayi Yazici, Velilerin Okul Sorununu Çözüme Kavusturdu


Marmaris Armutalan Mahallesi’nde bulunan Evren Pasa Ilkokulu’nun 2 yil önce depreme dayaniksiz olmasi sebebiyle yikim karari alinmis, okul ögretmenleri ve ögrenciler ilçedeki farkli okullarda egitim görmeye baslamisti. Iddiaya göre, yikim karari olan binanin ön tarafinda bulunan isletme dolayisiyla yikim gerçeklestirilemedi. Evren Pasa Ilkokulu bahçesinde bir araya gelen veliler sorunlarinin çözümüne biran önce kavusabilmek adina harekete geçti.

’’15 Nisan’da buradan çikiyor’’

Evren Pasa Ilkokulu’nun sorununa çözüm bulmak için taraflar ile konusan AK Parti Belediye Baskan adayi ve turizmci Serkan Yazici, ’’Böyle bir sorun oldugunu esnaf ziyaretlerinde ögrenmistim. Isletme sahibi ile konustuk bu magduriyet ile ilgili. Kendisi de magdur sonuçta onunda ekmek parasi. Bu isi nasil çözebilecegimizi konustuk, kendisi de bana söz verdi simdi buradan notere geçecegiz, 15 Nisan’da buradan çikiyor, buraya yikim islemi baslatabiliyorsunuz. Simdi Noter tasdikli tahliye karari alacagiz. Bende kendisine söz verdim, birlikte bir çözüm bulacagiz’ ‘sözleri ile sorunu çözüme kavusturdu.

Okul binasi yanindaki isletmenin sahibi ise kendisinin çocuklarin egitimini engellemek gibi bir niyetinin olmadigini ifade etti.



Ögrenci velileri ise sorunun bir an önce giderilmesi dileginde bulundu.
Kaynak: İHA