4 Kente Hizmet Verecek Ambulans Helikopter Sivas'ta

Sivas’in yani sira Tokat, Giresun ve Erzincan’a hizmet verecek olan ambulans helikopter, Sivas’a geldi.

4 Kente Hizmet Verecek Ambulans Helikopter Sivas'ta
Türkiye’nin en büyük 2’nci yüz ölçümüne sahip olan ve 16 ilçesi, bin 234 köyü ile çok sayida yerlesim bölgesi bulunan Sivas’a Saglik Bakanligi tarafindan yeniden ambulans helikopter tahsis edildi. Sivas, Tokat, Giresun ve Erzincan illerini de kapsayacak alanda faaliyet gösterecek olan ambulans helikopter, bugün Sivas’a geldi. Acil durumlarda ve durumu agir olan hastalarin daha hizli hastaneye getirilmesi amaçlanan ambulans helikopter, Sivas Cumhuriyet Üniversitesi yerleskesi içerisinde yer alan helikopter pistine indi. Ambulans helikopteri Sivas Valisi Dr. Yilmaz Simsek’in yani sira Sivas Belediye Baskani Hilmi Bilgin ve il protokolü karsiladi.

Burada konusan Sivas Valisi Dr. Yilmaz Simsek, “Ilimizde saglik hizmetlerini daha da yukariya tasiyacak önemli bir hizmeti halkimizin istifadesine sunmus durumdayiz. Ambulans helikopterimiz Sivas’imizda hizmete baslamis durumda. Bu helikopter sadece ilimize hizmet etmeyecek. Ayni zamanda Tokat’in tamamina, Giresun’un ve Erzincan’in bir bölümüne hizmet edecek. Sivas; genis bir cografya. Cografi olarak Türkiye’nin ikinci büyük ili. Acil vakalarda hastalarimizi hastanelerimize yetistirmekte zorlaniyorduk. Insallah bu hizmet sayesinde acil vakalarda hastalarimiz çok daha hizli bir sekilde hastanelere yetistirilecek. Belki de böylece birçok can kaybinin önüne geçilmis olacak” dedi.

Ambulans helikopterin hayirli ve ugurlu olmasini temenni eden Sivas Belediye Baskani Hilmi Bilgin ise su ifadelere yer verdi:

“Ambulans helikopterimiz sehrimize hayirli ve ugurlu olsun. Son 20 yilda sehircimizde saglik alaninda önemli yatirimlar oldu. Hastane sayisindan yatak kapasitesine, ameliyathanelerden modern özle hastane ayarindaki hastaneleri sehrimize kazandiriyoruz. Insani yasat ki devlet yasasin anlayisi geregi insanimiza hizmet edecek her projeyi ilimize kazandirmanin gayreti içerisindeyiz, bunun mücadelesini veriyoruz. Ambulans helikopterimiz artik Sivas ve bölgenin hizmetinde olacak. Kazasiz belasiz insallah Sivas’a hizmet edecek. Saglik Müdürümüzün sahsinda tüm ekibine tesekkür ediyoruz. Sivas’a hizmet noktasinda ne gerekiyorsa hep birlikte kazandirmaya devam edecegiz.”
Kaynak: İHA