Kozan'in Il Olma Ihtimali Ilçede Sevinçle Karsilaniyor

Milliyetçi Hareket Partisi lideri Devlet Bahçeli’nin Cumhuriyetin 100. Yilinda Türkiye’de il sayisinin 100 ile çikarilmasi açiklamasinin ardindan TÜIK verilerinde il olma kriterlerini saglayan ilçeler arasinda birinci sirada olmasi ilçede sevinçle karsilandi.

Kozan'in Il Olma Ihtimali Ilçede Sevinçle Karsilaniyor
Ilçedeki esnaflar “Kozan iline hosgeldiniz” tabelalarini is yerlerinin önüne asarak Kozan’in il olmasini istediklerini kaydetti.



Osmanli döneminde vilayetlik statüsüne sahip olan Kozan ilçesi, 1926 yilinda bazi milletvekillerinin etkisiyle vilayetlikten ilçe statüsüne döndü. MHP Genel Baskani Devlet Bahçeli’nin Cumhuriyetin 100. yilinda 100 il vaadi ile büyük bir cosku yasanan ilçe TÜIK verilerinde il olmaya hak kazanabilecek özellikleri tasimasiyla ilk sirada yer almasi ilçede heyecan olusturdu.

Kozanli bazi esnaflar is yeri önlerine “Kozan iline hosgeldiniz” yazarken vatandaslar Kozan’in il olmasinin büyük bir sevinç olacagina vurgu yapti.

Esnaflardan Ayse Ersin, heyecanli olduklarini ifade ederek, “Kozan’in il olmasini istiyoruz. Il olursak daha çok gelisecegiz” dedi.

Vatandaslardan Soner Özev ise Kozan’in il olmasini çok istediklerini kaydederek, “Devlet Bahçeli’nin sözleri bizleri çok sevindirmisti. TÜIK verilerinde de ilk sirada yer almak bizleri mutlu etti. Ilçemizin yeniden il olmasi gençlerimiz için çok güzel olur. Il olursak is anlaminda fabrika anlaminda yatirim anlaminda ilçemiz büyür ve gelisir” diye konustu.



Vatandaslardan Cemil Kenger de Kozan’in yüz ölçümü ve nüfusu bakimindan birçok mevcut illerden büyük bir ilçe oldugunu belirterek, “Ilçemiz il olma potansiyeline sahip. Il olursak sehir olarak kalkiniriz. Valilik gelecek ve diger kurumlarin gelmesi ile sehirdeki hareketlilik orani yükselecek. Yatirim olur devlet destegi aratacaktir. Gençlere is alani açilir. Gençlerin sosyallesmesi adina birçok projeler uygulamaya geçer. Suç orani da is istihdam artmasi sayesinde suç oranlari da ilçede daha da düsecektir” diye konustu.

Kaynak: İHA