Batman'da 2 Metrelik Kar Üzerindeki Senliklerde Renkli Görüntüler Olustu

Batman’in Sason ilçesinde 1900 rakimli Sultan Ana Dagi’nda bu yil ilki düzenlenen kar senliklerinde renkli görüntüler yasandi.

Batman'da 2 Metrelik Kar Üzerindeki Senliklerde Renkli Görüntüler Olustu
Sason ilçesindeki 1900 rakimli Sultan Ana Dagi’nda düzenlenen kar senliklerinde vatandaslar, kalinligi yaklasik 2 metreyi bulan kar üzerinde uçurtma uçurarak, kizak ve kanolarla kaydi. Ilçede ilk defa düzenlenen kar senliklerinde çocuklarla birlikte güzel bir gün geçirdiklerini belirten Sason Kaymakami Murat Mete, bu tür etkinliklerin ilçenin tanitimina önemli ölçüde katki saglayacagini söyledi.

Sason’un bal ve cevizden sonra kis sporlariyla da adini dünyaya duyuracagini belirten Kaymakam Mete, “Bugün 1900 rakimli Sultan Ana Dagi’ndayiz. Yaklasik bir, bir buçuk metre dagimizda kar mevcut. Ögrencilerimizle birlikte kar senligi dahilinde buraya gelerek uçurtmalar uçurduk. Kar üzerinde kayarak eglenceli bir gün geçirdik. Valimizin talimatlariyla Il Kültür ve Turizm Müdürlügü, Il Özel Idaresi Genel Sekreterligi, Gençlik ve Spor Il Müdürülügü ve kaymakamligimiz bünyesinde yürüttügümüz ortak çalisma ile Mereto Dagi ve eteklerinde yöre halkina hitap edebilecek, ilçeye kis sporlarini kazandirabilecek bir alan arayisi içerisindeyiz. Bu arayislarimiz dahilinde Mereto Dagi ve eteklerinde çesitli incelemelerimiz oldu. Bu bölge ilçe merkezine 16-17 kilometre uzaklikta olup, yilin büyük bir zaman diliminde karla kapli bir alandir. Bu alan kariyla, dogal güzelligiyle ziyaretçilerine adeta görsel bir sölen sunuyor. Umuyoruz ki Sason ilçemiz balimiz, cevizimiz, çilegimiz ile oldugu gibi kis sporlariyla da ön plana çikacak. Ilçemiz baliyla sadece Türkiye’ye degil, artik dünyaya adini duyuran bir ilçe oldugu gibi inaniyorum kis sporlariyla da adini duyuran bir ilçe olacak. Biz burada kar senlikleri adi altinda uçurtmalar uçurduk, kaymanin keyfini yasayarak, çesitli etkinliklerle kar senliginin ilkini düzenledik. Ögrencilerimizle birlikte keyifli bir gün geçirdik. Inaniyorum ki bundan sonraki yillarda da devami gelecek. Bu etkinlikte büyük emekler sarf eden Ilçe Milli Egitim Müdürlügü camiasina tesekkür ediyorum” dedi.



“Kar helvasi yaparak yedik”

Etkinlikte yörede özelikle kis aylarinin vazgeçilmez tatlilari arasinda yer alan kar helvasi yaparak yemenin keyfini yasadiklarini belirten Sason Ilçe Milli Egitim Müdürü Veysi Bozkurt, “Yaptigimiz etkinligi daha da renklendirmek ve tat katmak için yöresel tatlilarimizi da kullanmaya çalisiyoruz. Görüldügü gibi karin üzerine pekmez dökerek kar helvasi yaptik. Bu yörede soguk havada hem enerji vermesi hem de damakta hos bir tat biraktigi için çok tüketilen bir tatlidir” diye konustu.



“Ilk defa bu kadar kari bir arada gördük”

Ilk defa böyle bir etkinlige katildigi için çok mutlu oldugunu ifade eden çocuklardan Sümeyra Çetinbas, “Ilk defa bu kadar kari bir arada görük. Arkadaslarimla çok mutlu olduk, eglendik. Birlikte kayarak halaylar çektik. Farkli etkinlikler de yaptik. Bu tür etkinliklerin devam etmesini istiyoruz. Bu etkinligi bizlere hazirlayanlara çok tesekkür ediyoruz” seklinde konustu.



“Hayatimda ilk defa bu kadar eglendim”

Etkinlikte doya doya eglendigini belirten Furkan Tasdemir, hayatinda en çok bugün eglendigini söyleyerek, etkinligi düzenleyenlere tesekkür etti.

Düzenlenen etkinlige katilan ögrencilere kar üzerinde pisirilen köfte ekmek ikram edilerek, Kaymakam Murat Mete tarafindan mont, bere ve ayakkabi hediye edildi.
Kaynak: İHA