BAIB Baskani Çavusoglu Açiklamasi 'Ortaya Vizyon Koyacak Etkinlikleri Sürdürecegiz'

Bati Akdeniz Ihracatçilar Birligi (BAIB) Baskani Ümit Mirza Çavusoglu, ekonomi ve tarim alaninda uzman iki davetli ile gerçeklesen BAIB Ekonomi Sohbetleri’nin is insanlari ve ögrenciler adina son derece verimli geçtigini belirterek, "Asli görevimiz olan ihracati gelistirecek çalismalarin yani sira ortaya bir vizyon koyacak etkinlikleri de gerçeklestirmeyi sürdürmek istiyoruz" dedi.

BAIB tarafindan düzenlenen BAIB Ekonomi Sohbetleri’nin birincisi kent merkezindeki bir otelde gerçeklestirildi.

Programda Istanbul Topkapi Üniversitesi Rektörü Ekonomist ve Yazar Prof. Dr. Emre Alkin ve Tarim Yazari Gazeteci Ali Ekber Yildirim katilimcilara dünya ve ülkemiz ekonomisi ile tarimi hakkinda yasanan son gelismeleri aktardi. BAIB Baskani Ümit Mirza Çavusoglu moderatörlügünde gerçeklesen Ekonomi Sohbetleri’nde katilimcilardan gelen sorular da yanitlandi.

Prof. Dr. Alkin, Ekonomi Sohbetleri’nde Türkiye ve Dünya ekonomisinde yasanan gelismeler ile ilgili degerlendirmelerde bulunup, beklentileri aktardi. Tarim Yazari Gazeteci Yildirim ise Türkiye tariminin yüz yilini degerlendirip, son bir asirda uygulanan tarimsal politikalara, sorunlara ve çözüm önerilerine, ülkemizin tarimsal üretim potansiyeline degindi. Tarim Yazari Gazeteci Yildirim, “Türkiye’nin güncel tarimsal verileri; gayri safi milli hasila 58,6 milyar dolar, 2024 yili tarimsal destek bütçesi 91,5 milyar TL, 2023 yili tarimsal krediler 582 milyar TL, ihracat 30,2 milyar dolar, gayri safi milli hasilada tarimin payi yüzde 5,8, tarimda istihdam edilen kisi sayisi 5 milyon, bitkisel üretim 126 milyon ton, 16,5 küçükbas hayvan, 52,3 milyon büyükbas hayvan sayisi var” dedi.

BAIB Baskani Ümit Mirza Çavusoglu, amaçlarinin dünya ve ülke ekonomisinde yasanan son gelismeleri, olabilecek senaryolari, beklentileri ve katilimcilarin yanit aradigi sorularin cevaplarini bulabilmesi için BAIB Ekonomi Sohbetleri’ni düzenlediklerini kaydetti.

Ekonomi ve tarim alaninda uzman iki davetli ile gerçeklesen programin is insanlari ve ögrenciler adina son derece verimli geçtigini kaydeden BAIB Baskani Çavusoglu, asli görevimiz olan ihracati gelistirecek çalismalarin yani sira ortaya bir vizyon koyacak etkinlikleri de gerçeklestirmeyi sürdürmek istediklerini kaydetti.

Ekonomi Sohbetleri’ne; Manavgat Ticaret ve Sanayi Odasi (MATSO) Baskani Seydi Tahsin Güngör, Bucak Ticaret ve Sanayi Odasi Baskani Hasan Yalçin Meçikoglu, ANFAS Baskani Ali Bidi, Antalya Ziraat Odasi Baskani Nazif Alp, Bati Akdeniz Sanayi ve Is Dünyasi Federasyonu Baskani Abdullah Erdogan, Antalya Ticaret Borsasi Meclis Baskani Erdogan Ekinci, Antalya Genç Is Insanlari Dernegi (ANTGIAD) Baskani Ercan Yavas, ASKON Antalya Baskani Onur Kaçar, MÜSIAD Kadin Antalya Baskani Neslihan Yalçin, Genç ASKON Baskani Özgür Gökhan Güzel, BAIB Yönetim Kurulu Üyeleri Osman Sahlan, Süleyman Duran, Ahmet Tekin, Mehmet Ali Can, ihracatçilar, is insanlari ve Akdeniz Üniversitesi ögrencileri katildi.

Kaynak: İHA