Turkcell Ve Huawei'den Gelecek Nesil Teknolojiler Için Is Birligi

Turkcell ve Huawei, Mobil Dünya Kongresi’nde 3 alanda is birligi protokolü imzaladi.

Turkcell Ve Huawei'den Gelecek Nesil Teknolojiler Için Is Birligi
Turkcell ve Huawei, dünyanin en önemli mobil teknoloji etkinligi olarak kabul edilen Mobil Dünya Kongresi’nde (MWC24) bir araya gelerek yenilikçi teknolojilerin gelistirilmesi konusunda is birligi protokolleri imzaladi. Bu anlasmayla iki sirket 5.5G, yesil teknolojiler ve yapay zekâ destekli sebeke otomasyonu ortak inovasyonu alanlarinda sektöre öncülük edecek is birliklerini hayata geçirecek.

Iki sirket, 5.5G konusunda Pasif IOT, RedCap (Reduced Capability) ve diger 5.5G/5G-Advanced teknolojileri dahil olmak üzere birçok 5.5G teknolojisi ve 5.5G aglarinin gelistirilmesinde birlikte çalismayi hedefliyor. Yesil enerji anlasmasinda ise GPON’da derin mod enerji tasarrufu, sahalarda günes enerjisi ve yesil enerjinin kullanimi ve enerji verimliligi yoluyla karbon ayak izlerini azaltmayi planliyor. ’Ortak Inovasyon’ anlasmasi çerçevesinde ise ag otomasyon süreçlerini yapay zekâ tabanli, kullanici merkezli ve kendi kendini optimize eden aglara odaklanilacak.

Dr. Ali Taha Koç: “Yenilikçi teknolojiler için is birliklerine imza atiyoruz”

Turkcell Genel Müdürü Dr. Ali Taha Koç is birligine iliskin yaptigi açiklamada, “Turkcell olarak, teknoloji alanindaki gelisimi en üst seviyeye tasimak için konusunda lider ulusal ve uluslararasi sirketlerle is birliklerine imza atmaya devam ediyoruz. Huawei ile yaptigimiz is birligiyle 5.5G ve yesil teknolojilerin yani sira yapay zekâ bazli sebeke otomasyonu amaçli ortak inovasyon çalismalarimizin kapsamini genisletiyoruz. Yapilan anlasmalari, telekomünikasyon alaninda yenilikçi teknolojilerin gelistirilmesi için de önemli bir adim olarak görüyoruz” dedi.

Phillip Gan: “Turkcell ile yeni teknolojiler gelistirecegiz”

Imza töreni sonrasinda konusan Huawei Baskan Yardimcisi Phillip Gan sunlari söyledi: “Teknoloji alaninda lider çözüm ortaklari olarak 5.5G ve yesil teknolojilerin yani sira yapay zekâ bazli sebeke otomasyonu konularinda Turkcell ile ortak inovasyon için is birligimizi gelistiriyoruz. Amacimiz yaptigimiz is birlikleriyle yesil kalkinmayi da göz önünde bulundurarak ortak basariyi yakalamak. Turkcell ile gelistirdigimiz yeni teknolojilerle insanlarin hayatlarini kolaylastirmayi ve sürdürülebilirlige de katkida bulunmayi hedefliyoruz.”

Turkcell ile Huawei’nin 10 Gbps testleri basariyla tamamlanmisti

Turkcell ile Huawei, geçtigimiz hafta 5G test laboratuvarinda gerçeklestirdigi denemede 5.5G (5G Advanced) teknolojisini kullanarak saniyede 10 Gigabit veri indirme hizini asmisti. Turkcell’in 5G ve ötesi yeni nesil teknolojiler kapsaminda yaptigi Ar-Ge ve test çalismalarinin önemli bir adimi olarak öne çikan bu testle mobil internet teknolojilerinde çigir açacak bir basariya imza atilmis oldu.
Kaynak: İHA