Macera Parkindaki Salincak Platforma Çarpti, Genç Kizin Ayagi Kirildi

İçel’de bir macera parkindaki salincagin platforma çarpmasi sonucu salincaktaki genç kizlardan birinin ayagi kirilirken, kaza ani güvenlik kamerasina yansidi. Olaydan büyük üzüntü duyduklarini belirten isletme koordinatörü, salincagin güvenlik sistemi ile çalistigini, elektrik kesintisi ya da baska bir sorun yasanmis olabilecegini söyledi.

Macera Parkindaki Salincak Platforma Çarpti, Genç Kizin Ayagi Kirildi
Alinan bilgiye göre, merkez Toroslar ilçesindeki bir macera parkina giden iki kiz arkadas, eglenmek amaciyla salincaga bindi. Görevlinin serbest biraktigi salincak, platforma çarpti. Çarpmanin etkisiyle salincakta bulunan kizlardan S.Y’nin ayagi kirildi. Haber verilmesi üzerine olay yerine giden ambulansla İçel Sehir Hastanesine kaldirilan S.Y tedavi altina alindi.

"Salincak güvenlik sistemi ile çalisiyor, elektrik kesintisi ya da baska bir sorun yasanmis olabilir"

Parkin koordinatörü Feridun Özdemir, salincagin güvenlik sistemiyle çalistigini anlatti. Salincagin harekete geçebilmesi için platformun anahtarlama sistemi olan switche temas etmesi gerektigini belirten Özdemir, "Güvenlik kontrollerinden geçtikten sonra arkadasimizi platforma aldik. Platform sifira dayanmadigi zaman sistem açmiyor. Platform aslinda merdiven. Salincaga binebilmek için o merdivene çikiyor arkadaslarimiz. Biz o merdivenden arkadaslarimizin yeleklerini bagliyoruz. Sonra o platformu sifir noktasina dayiyoruz. Sifir noktasina dayamazsak kontrol noktasi çalismiyor. Burada elektrik kesintisi olabilir, farkli bir sey olabilir. Olay esnasinda benim arkam dönüktü. Sonra da üzücü bir olay oluyor" dedi.



"Maddi ve manevi süreç içerisinde firma olarak arkadasimizin yaninda olacagiz"

Platform çekilmeden sistemin çalismamasi gerektigini savunan Özdemir, kaza sonrasi ilk müdahaleyi yaparak saglik ekiplerine haber verdiklerini ifade etti.

Iki kisiden birinin taburcu edildigini digerinin ise tedavisinin sürdügünü vurgulayan Özdemir, "Hastanede kendisiyle birebir ilgilendik. Su an saglik durumu iyi. Sol ayagina bir platin takildi, kirik var. Maddi ve manevi süreç içerisinde firma olarak arkadasimizin yaninda olacagiz" diye konustu.

Kaynak: İHA