Burdur'da Agildaki Çoban Cinayetine 1 Tutuklama, 2 Adli Kontrol

Burdur’un Halicilar köyünde daglik alanda bir çobanin, agilda tüfekle vurulmus halde ölü bulundugu olayda gözaltina alinan kardeslerden biri cinayeti itiraf etti. Cinayet aleti tüfek ve kanli kiyafetler agil arazisinde jandarma ekipleri tarafindan bulundu.

Burdur'da Agildaki Çoban Cinayetine 1 Tutuklama, 2 Adli Kontrol
Olay, 22 Subat’ta Burdur merkeze bagli Halicilar köyünde meydana gelmisti. Edinilen bilgilere göre, köye yaklasik 3 kilometre uzakliktaki daglik alanda bulunan keçi agilinda Cihan K., (44), kardesi A.K. (34) tarafindan tüfekle vurulmus halde bulunmustu. A.K., durumu önce babasi A.K. (79) ve kardesi F. K’ye (40), ardindan 112 Acil Çagri Merkezi’ne haber vermisti. Ihbar üzerine olay yerine gelen aglik ekipleri yaptigi kontrolde Cihan K’nin hayatini kaybettigini belirlemisti.

Jandarma olay yeri inceleme ekipleri ve cumhuriyet savcisinin olay yerinde ve evde yaptigi incelemeler sonrasinda Cihan K’nin cenazesi, otopsi yapilmak üzere Burdur Devlet Hastanesi morguna kaldirildi. Jandarma ekipleri tarafindan ifadelerini alinmak üzere baba A.K. ile maktulün kardesleri A.K. ve F.K’yi karakola götürüldü. 22 Subat’tan itibaren gözaltinda olan ban A.K., kardesler A.K. ve F.K. karakoldaki islemlerin ardindan adliyeye sevk edildi.

Cinayeti itiraf etti

Jandarma ekipleri tarafindan 4 gün boyunca sorgulanan daha sonra savciliga sevk edilen kardeslerden A.K. savciliktaki ifadesinde agabeyini kendisinin öldürdügünü itiraf etti. Öte yandan arazide inceleme yapan jandarma ekiplerin suç aleti av tüfegini ve sahsin olay aninda üzerinde bulunan kanli kiyafetlerini agilin oldugu arazide buldugu ögrenildi. Sulh Ceza Mahkemesine sevk edilen sahislardan A.K. tutuklanarak Burdur E Tipi Kapali Cezaevine gönderilirken diger kardes F.K. ve baba A.K. adli kontrol sartiyla serbest birakildi.
Kaynak: İHA