Batman'da 'Sifir Atik Yarismasi' Düzenlendi

Milli Egitim Bakanligi, ögrencilerde atik üretimini azaltmak, geri dönüsümü tesvik etmek, çevreye duyarlilik konularinda farkindalik olusturmak ve yenilikçi çözümleri gelistirmek amaciyla ’Sifir Atik Yarismasi’ düzenlendi.

Batman'da 'Sifir Atik Yarismasi' Düzenlendi
Batman Atatürk Ilkokulu ögrencileri ’Atiktan sanatta ileri dönüsüm-sifir atik projesi’ için birçok çalismalar yapti. Okulun 3’üncü sinif ögretmeni Siraç Akçay, sifir atik projesi israfin önlenmesini, kaynaklarin daha verimli kullanilmasini, meydana gelen atik miktarinin azaltilmasini, etkin toplama sisteminin kurulmasini, atiklarin geri dönüstürülmesini kapsayan çalisma oldugu için ögrencilerinde büyük bir heyecanla yarismaya katilarak ve özveriyle çalismalar hazirladigini söyledi.



Israfin önlenmesini, kaynaklarin daha verimli kullanilmasini, atik olusum sebeplerinin gözden geçirilerek atik olusumunun engellenmesi veya minimize edilmesi, atigin olusmasi durumunda ise kaynaginda ayri toplanmasi ve geri kazaniminin saglanmasini kapsayan atik yönetim felsefesi olarak tanimlanan sifir atik projesinin okulda ögrenim gören ögrencilerin ülkeye ve gelecege önemli bir katma deger sagladigini belirten Akçay, "Gelecegimizin teminati evlatlarimizin bu projede gösterdikleri özveri çalismalari, okulumuzu bilinçlenerek bir üst seviyeye getirmis ve geri kazanim bilincinin olusmasina büyük katki saglamistir. Bu projeye katki saglayan okul müdürümüz Abdulhakim Dogu, müdür yardimcilarimiz Halit Eerkun, Cengiz Ari, velilerimizi, ögretmenlerimizi ve ögrencilerimizi tebrik ediyorum” dedi.

Kaynak: İHA