Sultan Dagi'nda Kara Saplanan Minibüs Ekiplerin Yardimiyla Kurtarildi

Batman’in Sason ilçesinde Sultan Dagi’nda yogun kar nedeniyle kara saplanan köylülere ait minibüs, Köylere Hizmet Götürme Birligi ve jandarma ekipleri tarafindan kurtarildi.

Sultan Dagi'nda Kara Saplanan Minibüs Ekiplerin Yardimiyla Kurtarildi
Sason ilçesine bagli Dagçati köyüne gitmeye çalisan vatandaslarim da içinde bulundugu minibüs, kara saplandi. Vatandaslarin yardim talebi üzerine Sultan Dagi’nda çalismalar yürüten Köylere Hizmet Götürme Birligine bagli ilçe santiye ekipleri ve alanda bulunan jandarma ekipleri yardima kostu.

vatandaslar, yaklasik 2 saatlik çalismanin ardindan yolun kardan temizlenmesiyle devam etti.

Kar yagisi nedeniyle köy yollarinda yürütülen hummali çalismalarin araliksiz devam ettigini belirten Sason Köylere Hizmet Götürme Birligi Müdürü Sehmuz Coskun, Sultan Dagi’nda mahsur kulan araçlari kurtarmak için alanda çalismalar yürüttüklerini söyledi.



Bölgede kar yagisinin olmasi sevindirici oldugunu ancak zaman zaman aksakliklara neden olabildigini belirten Cosun, “Köy yollarimizda mahsur kalan araçlarimizi kurtarmak için özel idare ekipleri olarak buradayiz. Bütün köy yollarimizda çalismalar devam ediyor. Amacimiz hiç bir olumsuzluga mahal vermeden bütün köy yollarimizi açik tutmaktir. Kar yagisinin bölgemizde devam etmesi elbette sevindirici. Ancak görüldügü gibi zaman zaman bazi aksakliklara da neden olabilmektedir. Bizler bu aksakliklarin önüne geçmek için yogun çalismalar yürüterek bütün köy yollarimizi açik tutmaya devam edecegiz” dedi.

Kaynak: İHA