Sude Nur'un 'Ana Dili' Isaret Dili

Amasya’da isitme engelli anne ve babanin evladi olan Sude Nur Ugur için isaret dili “ana dili” oldu. Küçük yasta isaret dilini ögrenen imam hatip lisesi ögrencisi 17 yasindaki Sude Nur, camide isitme engelli kadinlara hutbe çevirisi de yapiyor.

Sude Nur'un 'Ana Dili' Isaret Dili
Isaret dilini anne ve babasindan ögrenen Bülbül Hatun Kiz Anadolu Imam Hatip Lisesi 11. sinif ögrencisi Sude Nur Ugur, “Mecbur kaldigim için ögrendim. Küçük yasta akranlarim oyun oynarken ben anne, babamla ve insanlarla iletisim kurmayi ögrendim. Simdi ailemin eli, ayagi gibiyim” dedi.



“Engelli bireylerin sesi, kulagi olmak istiyorum”

Amasya Müftülügünün düzenledigi isaret dili kursana katilip Ömer Çayci’dan aldigi derslerde isaret dili ögretmeni olma hedefiyle bilgilerini pekistiren basarili ögrenci, “Yalnizca ailemin degil, tüm isitme engelli bireylerin sesi, kulagi olmak istiyorum. Ayrica tercümanlik yapmakta istiyorum. Çünkü isitme engelliler günlük hayatta, hastanelerde iletisim kurmada büyük sorunlar yasiyor. Onlara yardimci olmak istiyorum” seklinde konustu.

3 kardesi daha olan Ugur’u çabasi dolayisiyla tebrik eden Amasya Milli Egitim Müdürü Mehmet Türkmen, dogru yolda ilerleyerek yetismesini saglayan ailesine ve ögretmenlerine sükranlarini sundugunu söyledi.

Kaynak: İHA