Pegasus Ve TEV, 1000 Kiz Ögrenciye Üniversite Bursu Için Imza Atti

Pegasus Hava Yollari, Cumhuriyet’in 100. yilinda 1000 kiz ögrenciye Türk Egitim Vakfi (TEV) is birligiyle üniversite bursu vererek egitimlerine destek oluyor. TEV tarihinde tek seferde verilen en yüksek destek olan bu is birligi kapsaminda, bursiyerlerin yüzde 25’i deprem bölgelerinden geliyor.

Pegasus Ve TEV, 1000 Kiz Ögrenciye Üniversite Bursu Için Imza Atti


Gençlere yönelik birçok sosyal sorumluluk projesi gelistirerek etkin çalismalar yürüten Pegasus Hava Yollari, Cumhuriyet’in 100. yilinda 1000 kiz ögrenciye Türk Egitim Vakfi is birligiyle üniversite bursu vererek egitimlerine destek oluyor. Pegasus’un TEV is birligiyle hayata geçirdigi “Pegasus Her Adim Gelecege Burs Fonu” projesi kapsaminda 1000 kiz ögrenciye verilecek olan bursun yüzde 25’inin 6 Subat depremlerinden etkilenen kiz çocuklarina verilecegi belirtilirken, Pegasus Hava Yollari CEO’su Güliz Öztürk ve TEV Genel Müdürü Banu Taskin’in yer aldigi is birligi imza töreni düzenlendi.



“Bursiyer 1000 ögrencinin yüzde 25’i deprem bölgesinden olacak”

Imza töreninde konusan Pegasus Hava Yollari CEO’su Güliz Öztürk, “Biz geçen yil, Cumhuriyetimizin 100’üncü yilinda 100 tane üniversitede okuyacak kiz ögrenciye destek olmak amaciyla bir burs projesi baslattik. Bunu da Türk Egitim Vakfi is birligiyle hayata geçirdik. 2023-2024 Egitim Ögretim yilinda basliyor. Bu 1000 kiz ögrenciyi tüm üniversite hayatlari boyunca desteklemeye devam edecegiz. Türkiye’nin dört bir yanindaki üniversitelerde okuyan arkadaslarimiz olacak. 13 farkli fakültede kiz ögrencilerimize destekte bulunuyor olacagiz hatta 6 Subat 2023 yilinda deprem felaketi nedeniyle de destegimizi sürdürebilmek amaciyla bursiyerlerimizin yüzde 25’ini depremden etkilenen illerimizden seçtik. Dolayisiyla bizde mutlu ve gururluyuz, böyle bir projeyi baslattigimiz için. Gençleri parlak bir gelecek yolunda desteklemeye ve ülkemiz için var gücümüzle çalismaya devam edecegiz.” diye konustu.



“Pegasus Her Adim Gelecege Burs Fonu” kapsaminda verilen burslarin yani sira bursiyerlere; Pegasus yöneticilerinden mentörlük destegi, sirket içerisinde staj imkâni, Pegasus liderlerinden havacilik sektöründeki farkli is alanlarinin tanitimi ve havacilikta kadin çatisiyla yapilan online/offline oturumlara ve seminerlere katilim gibi ek imkanlar da taniniyor.

“Bursiyerler binlerce ögrenciye ilham olacaklar”

Türkiye Egitim Vakfi Genel Müdürü Banu Taskin, “Pegasus ailesine çok tesekkür ediyoruz. 1000 ögrenciye aslinda Türk Egitim Vakfi tarihinden en yüksek bir defaya mahsusluk bagis olmus oldu. Pegasus ailesi sadece 1000 kiz ögrenciye destek olmuyor. Ayni zamanda projenin içerisinde staj ve çesitli desteklerle onlarin önünü açmak ve ilham vermek var. Inaniyorum ki bu 1000 kiz ögrenci mezun olduktan sonra gene yüzlerce, binlerce ögrenciye ilham olacaklar. Bu tür kurumsal sosyal sorumluluk projelerinin en güzel yani farkli kesimlerde olan kurumlara ve bireylere de yol gösteriyor, örnek oluyor. Bu anlamda çok kiymetli bir proje. Inaniyorum ki projenin geleceginde çok daha güzel haberleri halkimizla paylasiriz” diye konustu.

Kaynak: İHA