Özel Açiklamasi 'Türkiye Ittifaki, Milli Takim Gol Attikça Ayaga Kalkip Sevinen Herkesin Oyuna Talip'

CHP Genel Baskani Özgür Özel, partilerin aday belirleme süreçlerinin her zaman zorlu geçtigini, bunu düzeltmek için baskanlara 3 ayda bir karne vereceklerini belirterek, "Tüm sehirlerde basariyi yakalayacak olan bizim ittifakimizdir, onun adi Türkiye Ittifaki’dir. Kimin oyuna talibiz biliyor musunuz? Milli Takim gol attikça ayaga kalkip sevinen herkesin oyuna talibiz, bu ittifakin adi Türkiye Ittifaki’dir" dedi.

Özel Açiklamasi 'Türkiye Ittifaki, Milli Takim Gol Attikça Ayaga Kalkip Sevinen Herkesin Oyuna Talip'
CHP Genel Baskani Özgür Özel, Cam Piramit Fuar ve Kongre Merkezi’nde, Antalya Büyüksehir Belediye Baskani ve adayi Muhittin Böcek’in ‘Herkesin Baskani Azimle Gururla 5 Yil Daha’ sloganiyla çiktigi yeni dönemde ‘Hizmette 5. Yil ve Aday Tanitim Toplantisi’na katildi.

Burada partililere hitap eden Özgür Özel, bugün burada yapilan bulusmanin diger sehirlerde yapilacak bulusmalardan bir farki oldugunu belirterek, “CHP’nin adaylarinin seçim kurullarina teslim edildigi aday belirleme sürecinin geride kaldigi, kampanyanin gerçek anlamda basladigi ilk günde Antalya’da sizlerleyiz. Aday belirleme süreçleri her zaman zorlu süreçlerdir. Kirgini mutsuzu olmadan tamamlanmasi zor süreçlerdir. Bunun yollarini önümüzdeki 5 yilda arayacagiz. Sürekli ölçme degerlendirmeyle mevcut belediye baskanlarimiza 3 ayda bir memnuniyet anketlerinin tek bir merkezden ortak sorularla yapildigi, dogru örneklerle yöntem konusunda herkesin mutabik oldugu bir sistemle bundan sonar milletimizin görevlendirdigi, partimizin üyesi olan belediye baskanlarina sürekli 3 ayda bir karne verecegiz. Gelecek 5 yilin sonuna gelindiginde önlerine konulan anketler bir sürpriz bir sevinilecek yada üzülecek bir mesele degil 5 yillik bir trendin ve bildikleri yönettikleri, kötüye giden bir sey varsa tedbir aldiklari, kaslarini kuvvetlendirdikleri, zayif yanlarini telafi ettikleri bir sürecin son belgesi olacak. Bunu saglayana kadar aday belirleme süreçleri tüm partilerde hep sancili oldu, bu kriterle olmazsa sancili olmaya devam edecek” diye konustu.



"Yaptigi hizmetler aday yapti"

Antalya’da göreve devam ettikleri ve yola devam edemedikleri arkadaslarinin oldugunu dile getiren Özel, “Partiye baska görevlerde katki vermesini ümit ettigimiz arkadaslarimiz var. Her birisinin kendilerine ait ayri hikayeleri var. Bugüne kadar partimize hizmet etmis, bundan sonraki süreçte nisandan sonra partimize kentimize farkli alanlarda katki saglayacak göreve devam etmeyecek arkadaslarimiza yürekten tesekkürler. Bizim göreve devam edenlerin de etmeyenlerin de dürüst ve çaliskanliklarindan süphemiz yoktur. Süreç bundan öncede ifade ettigimiz gibi bizim belediye baskanlarimiz oldugu memnuniyet anketleriyle ilerledik. Baskan bana az önce partinin yetkili organlarina bana tesekkür etti. Biz de tesekkür ediyoruz. Ama Böcek baskani adaylastiran, ne Özgür Özel’dir, ne Parti Meclisi’dir. Muhittin Böcek’i adaylastiran yaptigi hizmetlerin Antalya halkindan gördügü teveccühtür. Bugün yola devam ettigimiz arkadaslarimiz yapilan anketlerde seçildigi günden ileride partinin oyundan ileride olan arkadaslarimizdir. Göreve devam edemediklerimiz seçimi kaybedecekleri için degil, talebin degisim yönünde olmasidir. Göreve devam etmedigimiz arkadaslarimiz var. Sükrü Sözen, görevi birakiyor ama biz onu birakmiyoruz onu seviyoruz. Çok güzel isler yapti, çok güzel memnuniyetler yakaladi. Görevi Niyazi Nefi Kara’ya birakiyor ama 3 kisi sokakta el ele geziyor. Ilçe baskanimiz, mevcut baskanimiz ve adayimiz sokakta el ele kola geziyorlar. Üçünü de alnindan öpüyorum. Biz CHP olarak mevcut belediyelerin oldugu yerlerde memnuniyet anketleriyle ilerliyoruz. Muhittin Böcek bir ilki deniyor, bir ilki de basaracak. Neyi deniyor biliyor musunuz? Antalya, büyüksehir olduktan sonra iki dönem üst üste belediye baskani seçilmeyi” ifadelerine yer verdi.

"Böcek hak ediyor"

Antalya’nin nüfusunun 2 milyon 600 bin oldugunu ancak her yil kente 16 milyonu yabanci 25 milyon insan geldigini dile getiren Özel, Iller Bankasi’ndan gelen destegin ise 2 milyon 600 bine dogru geldigini kaydetti.

Disaridan misafir gelen her kente ona göre kaynak verilmesi gerektiginin altini çizen Özel, “Bunun çagrisini buradan yapiyorum. Anketlerde Antalya Büyüksehir Belediyesi’nden bir memnuniyetsizlik bekliyordum. Ama anket öyle göstermedi. 15 gün arayla iki anket yaptik. Ama bu sunumu izleyince, yapilanlari izleyince 5 yilda ne emek verilmis izleyince anladim. Muhittin Böcek, 2. 5 yili hak ediyor, Antalya da Muhittin Böcek’i hak ediyor” ifadelerine yer verdi.

"Mühür sende"

1 Nisan’dan sonra vatandasin sirtina binilmeye hazirlanildigini ifade eden özel, “Bundan nasil kurtuluruz. Bundan 2 Nisan günü kurtulamazsin, sirtina binecekler. Bundan 31 Mart günü kurtulursun. 1 Nisan’dan bir gün sonra degil, bir gün önce mühür sende, sandik önünde, pusula elinde. Mühür sendeyken, patron senken, söyleyecek sözün varken, bunlara sari karti gösterirsen, kirmizi isigi yakarsan 1 Nisan’da korkma” diye konustu.



"Antalya engelli dostu"

Antalya Büyüksehir ve ilçe belediyelerinin deprem bölgesinde yaptiklari hizmetlerden övgüyle bahseden Özel, “Her baskanin danismanlari olur. Baskan Böcek bana, benim danismanlarim su odanin, dernegin baskani dedi.

Bu projeleri STK’larla yapiyorlar. Engelsiz bir sehir yapmak için Antalya’nin pozitif bir ayrismasi var. Türkiye Engelliler Federasyonu’nun Antalya Temsilcisinin baskan danismani oldugunu söylediler” dedi.



Türkiye Ittifaki

Bu seçimlerde iki ittifakin yaristigini ifade eden Özel, “Eski ittifak Cumhur Ittifaki. Tüm sehirlerde basariyi yakalayacak olan bizim ittifakimizdir, onun adi Türkiye Ittifaki’dir. Türkiye Ittifaki’nda kimler var? Türkiye Ittifaki oyu, sosyal demokratlardan yetmez, iyi insanlar var, milliyetçi demokratlardan aliyor, muhafazakar demokratlardan aliyor, kimseyi Kürt, Türk, Alevi, Sünni diye ayirmiyor. Oyu Türkiye Ittifaki bütün Türkiye’den aliyor. Kimin oyuna talibiz biliyor musunuz? Milli Takim gol attikça ayaga kalkip sevinen herkesin oyuna talibiz, bu ittifakin adi Türkiye Ittifaki’dir. Türkiye Ittifaki’nin rengi CHP ile ayni ama renklerini ay yildizli al bayragimizdan aliyor Türkiye Ittifaki. Sizlere Türkiye Ittifaki’ni emanet ediyorum, Antalya’yi Antalya Ittifaki, Türkiye’yi Türkiye Ittifaki kazanacak” açiklamasinda bulundu.

Adaylar

Antalya ilçe adaylari ise söyle açiklandi:

Akseki-Ilkay Akça, Demre-Fahri Duran, Aksu-Isa Yildirim, Alanya-Osman Tarik, Özçelik, Dösemealti-Menderes Dal, Elmali-Halil Öztürk, Finike-Mustafa Geyikçi, Gündogmus-Nurettin Sönmez, Ibradi-Serkan Gedik, Kas-Erol Demirhan, Kemer-Necati Topaloglu, Kepez-Mesut Kocagöz, Konyaalti-Cem Kotan, Kumluca-Mustafa Köleoglu, Manavgat-Niyazi Nefi Kara, Serik-Kadir Kumbul, Gazipasa-Mehmet Ali Yilmaz, Korkuteli-Mehmet Manavoglu, Muratpasa-Ümit Uysal.
Kaynak: İHA