Kütahya Tasarim Teknokent, Ege Teknoparklari Koordinasyon Kurulu Toplantisina Katildi

Kütahya Tasarim Teknokent, bölgedeki teknokentler arasindaki is birliklerini güçlendirmek ve bölgesel gelisimi hizlandirmak amaciyla Manisa Teknopark ev sahipliginde gerçeklestirilen Ege Teknoparklari Koordinasyon Toplantisina katilim sagladi.

Kütahya Tasarim Teknokent, Ege Teknoparklari Koordinasyon Kurulu Toplantisina Katildi
Ege Bölgesi’nde faaliyet gösteren Dumlupinar Teknoloji Gelistirme Bölgesi’nde bulunan Kütahya Tasarim Teknokent, Aydin Adnan Menderes Teknoloji Gelistirme Bölgesi, Afyon-Usak-Zafer Teknoloji Gelistirme Bölgesi, Izmir Bilimpark, Manisa Teknokent, Mugla Teknopark ve Denizli Pamukkale Teknokent gibi teknoparklar arasindaki is birligi potansiyelinin artirilmasi için bu toplantinin düzenlenmesine karar verildi.

Toplantinin ana gündem maddelerinden birisi teknokentlerin ortak yürüttügü faaliyetlerin degerlendirilmesiydi. Geçmis dönemde gerçeklestirilen is birlikleri üzerine yapilan degerlendirmelerde ortaya çikan basarilar ve deneyim paylasimlari öne çikti. Ortak projelerin hayata geçirilmesinin yani sira basari hikayelerinin de paylasildigi toplantida, katilimcilara ilham verici örnekler sunuldu.

Teknopark yöneticilerinin yani sira akademisyenler ve sektör temsilcilerinin de yer aldigi toplantinin önemli bir bölümünde teknoparklarin karsilastigi sorunlar ele alindi. Özellikle mali konularin üzerinde durulan oturumda Kütahya Tasarim Teknokent Genel Müdürü Prof. Dr. Ersan Öz tarafindan yapilan sunum dikkat çekti.

Prof. Dr. Ersan Öz sunumunda, teknokentlerin ekonomik sürdürülebilirlikleri için yasadiklari mali sorunlari detayli olarak ele aldi ve bu sorunlarin çözümüne yönelik öneriler sundu. Ayrica diger katilimcilardan destek isteyerek konuya duyarlilik göstermelerini talep etti.

Toplantida Türkiye Bilimsel ve Teknik Arastirma Kurumu Baskani Prof. Dr. Hasan Mandal ve Manisa Celal Bayar Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Rana Kibar da hazir bulundu.

Kütahya Tasarim Teknokent Yönetici A.S. Genel Müdürü Prof. Dr. Ersan Öz, Genel Müdür Yardimcisi ve DPÜ TTO A.S. Koordinatörü Doç. Dr. Durmus Özdemir ve Idari Direktör Yunus Emre Telli de toplantiya katilim sagladi.

Toplantinin en önemli sonuçlarindan birisi ise, "bireysel basari yerine bölgesel basari" vurgusuydu. Toplantinin tüm katilimcilari tarafindan kabul edilen bu düsünce dogrultusunda gelecekteki çalismalarda daha fazla is birligi yapilmasi gerektigi vurgulanarak ortak projelerdeki sinerjinin artirilacagi belirtildi.

Bir sonraki toplantinin Kütahya Tasarim Tenknokent’in ev sahipliginde düzenlenecegi açiklandi. Toplanti katilimcilarin toplu hatira fotograf çekimiyle son buldu.

Bu kritik toplantinin ardindan Ege Bölgesi’ndeki teknoparklarin daha da güçlenerek bölgenin inovasyon ve teknoloji alaninda lider konumunu saglamasi bekleniyor.
Kaynak: İHA