Kayip 4 Mürettebati Arama Çalismalari 7'Nci Gününde Devam Ediyor

Marmara Denizi açiklarinda, Imrali Adasi’nin ise güneybatisinda batan Batuhan A. isimli gemide kayip 4 mürettebatini arama çalismalari 7. gününde de devam ediyor. 572 personelin katildigi çalismalar havadan, karadan, denizden devam ediyor.

Kayip 4 Mürettebati Arama Çalismalari 7'Nci Gününde Devam Ediyor
Marmara Denizi açiklarinda, Imrali Adasi’nin ise güneybatisinda batan bin 250 ton mermer tozu yüklü olan Batuhan A gemisinde 6 mürettebat bulunuyordu. 6 mürettebattan asçi Zeynep Kilinç’in cansiz bedeni, 4 gün önce dalgiçlar tarafindan gemide bulunmustu. Dün ise SAS komandolari yaptigi dalis sonrasi gemi batarken esine video gönderen Mustafa Tutuk’un cansiz bedenine ulasti.

Batuhan A. gemisindeki aramalar, 7. gününde sabah günün ilk isiklariyla birlikte 572 personel ile havadan, karadan ve denizden hiz kazandi.

SAS komandolari dahil toplam 30 dalgiç destek veriyor

Arama çalismalarina Türk Silahli Kuvvetlerinin (TSK) Sualti Savunma (SAS) komandolarindan 4 dalgiçta destek veriyor.

Toplam 30 dalgiç bölgede arama kurtarma çalismalari gerçeklestiriyor. Karacabey ve Balikesir’in Bandirma ilçelerinde limanlarda bulunan yaklasik 13 balikçi teknesi kendilerine verilen bölgede kiyidan 3,5 mil açikta arama-tarama çalismalari yaparak destek veriyor. Il Jandarma Komutanligi’na bagli timler ile AFAD, sahil kesimlerinde dürbünler ile arama çalismalari yapiyor.
Kaynak: İHA