Hulusi Akar Açiklamasi 'Filistin'e Yapilan Etnik Temizlige, Soykirima Varan Bir Katliamdir'

EGEKAF’ta “Millet Olma Bilinci ve Terörle Mücadele” konulu söylesi gerçeklestiren Milli Savunma Sanayisi Komisyon Baskani Hulusi Akar, “Bunlar burada durdugu müddetçe bizim operasyonlarimiz da durmayacak. Operasyonlar bitmiyor, gece gündüz her an operasyon söz konusu. En son terörist derdest edilinceye kadar sürecek” dedi.

Hulusi Akar Açiklamasi 'Filistin'e Yapilan Etnik Temizlige, Soykirima Varan Bir Katliamdir'
Ege Kariyer Fuari (EGEKAF) konuklarindan Milli Savunma eski Bakani, AK Parti milletvekili, Milli Savunma Sanayisi Komisyon Baskani Hulusi Akar “Millet Olma Bilinci ve Terörle Mücadele” adli söylesi gerçeklestirdi. Ögrencilerin yogun katilim gösterdigi etkinlikte milletvekili Akar, Irak’in kuzeyinde gerçeklesen operasyonlarda hudutlarin ve vatandaslarin güvenligini amaçladiklarini ifade etti.

Geçmis yillarda teröristlerin toparlandiktan sonra tekrar saldiri girisimlerinde bulunduklarini ifade eden Genelkurmay eski baskani ve Milli Savunma eski Bakani Akar, Türk Silahli Kuvvetlerinin yeni konseptinin kaynaginda yok etmek oldugunu söyledi.

Teröristleri kaynaginda yok etmek amaciyla Mehmetçigin nefesinin teröristlerin ensesinde oldugunu dile getiren Akar, “Nereye kaçarlarsa kaçsinlar barinaklarini, sözde karargahlarini baslarina yikmakta. Sadece teröristleri oraya gömmekte azimli ve kararliyiz. PKK ve YPG dünya kamuoyunu yaniltmak için her türlü hileyi kullaniyorlar. Isim degisikligi bunlardan biri. PKK ile YPG arasinda hiçbir fark yok. Bize NATO’daki toplantilarda biri geldiginde ‘YPG ayri demeyin kavga ederiz’ diyoruz. Bu aklimiza hakarettir. Bu kadar istihbarata, görgüye, bilgiyle biz bunlari gördükten sonra siz bize ‘Bunlar ayri’ derseniz aklimiza hakaret olur, kavga ederiz. Siz 10 bin kilometreden kendi menfaat ve çikarlariniz için geldiginizi söylüyorsunuz. Bizden de bir sey yapmamizi bekliyorsunuz. Böyle bir sey söz konusu degil. Bunlar burada durdugu müddetçe bizim operasyonlarimiz da durmayacak. Operasyonlar bitmiyor, gece gündüz her an operasyon söz konusu. En son terörist derdest edilinceye kadar sürecek” dedi.



“PKK ve YPG hiçbir sekilde Kürt kardeslerimizin temsilcisi degildir”

PKK ve YPG’nin Kürt vatandaslarin temsilcisi olmadigini vurgulayan milletvekili Akar, “DEAS nasil Müslümanlarin temsilcisi degilse, PKK ve YPG de Kürt kardeslerimizin temsilcisi degil. Kürt kardeslerimiz de PKK’li veya YPG’li degil. Bizim operasyonlarimiz teröristlere karsi. Kürtler, Türkler, Zazalar, Araplar kim varsa orada hepsi kardestir. Bunun delili de Çanakkale’de beraber savastik, Milli Mücadele’yi beraber yaptik. Sehitliklerimizde Türk’ü, Kürt’ü, Zaza’si yan yana yatiyor” ifadelerini kullandi.

“Etnik temizlige, soykirima varan bir katliamdir”

Israil’in Filistin’e yönelik saldirilarini da degerlendiren Milli Savunma Sanayisi Komisyon Baskani Hulusi Akar, Israil Basbakani Binyamin Netanyahu’nun iki devletli çözümü öldürmeye çalistigini söyledi.

Türkiye Cumhuriyeti olarak Dogu Kudüs’ün baskent olacagi, egemen ve bagimsiz bir Filistin devletinin kurulmasinin sart oldugunu söylediklerini vurgulayan Akar, “Bunun için de yapilmasi gereken her seyi yapacagiz. Burada ‘Ben ne yapabilirim’ demek yok. Birisi sizin ayaginiza bassa, çocugunuza bir tokat atsa, gelip caminizi kirsa ne yaparsiniz? Bir sey yapin. Sosyal medyayla, STK’larla veya bir sey söyleyerek mutlaka bir sey yapmak zorunda oldugumuzu görelim. Biraz rahatsiz olun diye en son rakamlari söyleyecegim. 12 bin çocuk, 8 bin 190 kadin öldürüldü. Ne silahi ne tüfegi ne topu var. Bu bir savas degil. Asla savas dememeliyiz. Bazilari bilerek Israil-Filistin savasi diyor. Böyle bir sey söz konusu degil. Bir tarafta nükleer silah dahil her türlü silahi var, diger tarafta sapan tasi var. Bu nedenle savas olmasi söz konusu degil, bu bir katliam. Etnik temizlige varan, soykirima varan bir katliamdir. Toplam 29 bin 62 Filistinli sehit oldu. ‘Burada Hamas var. Biz onlarla çatisiyoruz. Bunlarda o nedenle öldü’ diyorlar. Bati Seria’da Hamas yok. 334 kisiyi katlettiler. Bir tarafta 29 bin oldugu için 334 az geliyor. 130 basin mensubu öldürüldü. Kendi ülkemizde yasiyoruz. Bazi sebeplerden dolayi tutuklanan bir basin mensubu için Amerika, Avrupa ayaga kalkiyor. 337 saglik görevlisi katledildi. 7 bin 700 kayip var, kayip demek ölü demek” seklinde konustu.

Kaynak: İHA