Geçmeyen Öksürük Bitki Çaylarina Ragbeti Artirdi

Van’da enfeksiyon sonrasi haftalarca süren öksürük sikayetleri bitki çaylarina olan ragbeti artirdi.

Geçmeyen Öksürük Bitki Çaylarina Ragbeti Artirdi
Tüm Türkiye’de oldugu gibi Van’da da kis aylari itibariyle viral üst solunum yolu enfeksiyonlarinda artis yasaniyor. Enfeksiyon sonrasi kisilerin yasam kalitesini büyük ölçüde etkileyen ve haftalarca süren öksürük sikayetlerinin artisi da dikkat çekti. Uzmanlar ise ilaçli tedavinin yaninda, vücut direncini artiran bitki çaylarini öneriyor. Kentteki aktarlar da son günlerde öksürük sikayetleri için çok sayida vatandasin bitki çaylarina yöneldigini ve bu durumun ise islerine olumlu yansidigini belirtti.

Öksürük için özel kis çaylarinin yani sira, meyan kökü, hatmi çiçegi, özel pekmezli macun ve suruplari önerdiklerini ifade eden aktarlar, bitki tüketiminde de asiriya kaçilmamasi gerektigini vurguladi.

“Öksürügü rahatlatiyor”

Konuya iliskin konusan Ebubekir Kaya isimli aktar, uzunca yillardir sifali bitkilerle ilgilendigini belirtti.

Kis ayina özel karisim bitki çaylarini önerdiklerini ifade eden Kaya, “Bitki çaylar öksürügü çok rahatlatiyor. Bitki çaylariyla birlikte sivi da tüketilirse virüslerin vücuttan atilmasi daha kolay oluyor. Bagisiklik sistemini güçlü tutan macunlarimizi öneriyoruz. Kisin artan hastaliklardan dolayi is potansiyelimiz daha da artiyor” dedi.

30 yillik aktar Abdülgani Kaya ise en çok öksürük sikayetinden dolayi vatandaslarin kendilerine geldigini dile getirdi. Kaya, özellikle öksürük için meyan kökü, zencefilli karisimlar, kozalak macun ve suruplarini önerdiklerini kaydetti.

Kaynak: İHA