Emniyetin Projesinde 29 Bin Ögrenci 'Hayata Renk Verdi'

Kastamonu Il Emniyet Müdürlügü tarafindan yürütülen “Hayata Renk Verelim” ile “Bilinçli Gençlik Saglikli Toplum” projeleri çerçevesinde 29 bin ögrenciye ulasildi. Projelerin kapanis programinda konusan Kastamonu Valisi Meftun Dalli, uyusturucu kadar internet ve sosyal medyanin da çocuklar için tehlike olusturdugunu söyledi.

Emniyetin Projesinde 29 Bin Ögrenci 'Hayata Renk Verdi'
Kastamonu Il Emniyet Müdürlügü Toplum Destekli Polislik Sube Müdürlügü tarafindan Kronospan Orman Ürünlerinin destekleriyle Çocuk ve Gençler Sosyal Koruma ve Destek Programi (ÇOGEP) çerçevesinde baslatilan “Hayata Renk Verelim” ve “Bilinçli Gençlik Saglikli Toplum” projeleri sona erdi. Projeler çerçevesinde yil boyunca ögrencilere gezi, kirtasiye yardimi, bilgilendirme, sosyal, kültürel ve sportif faaliyetlerle özel bireylere yönelik faaliyetler düzenlendi ve fotografçilik egitimi verildi.

Milli Egitim Müdürlügü ile Kastamonu Üniversitesi’nin de proje paydasi oldugu projelerde “Hayata Renk Verelim 2023” sosyal sorumluluk projesinde 18 bin 530, Narkotik Suçlarla Mücadele Sube Müdürlügünün koordinesinde düzenlenen “Bilinçli Gençlik Saglikli Toplum 2023” projesinde de 10 bin 267 ögrenci olmak üzere toplam 28 bin 797 ögrenciye ulasildi.

Projelerin sona ermesi sebebiyle Kastamonu Serife Baci Ögretmenevi Doga Kültür Köyü’nde kapanis programi düzenlendi.



“Onlardan biri oldugumuzu göstermeyi amaçladik”

Projeye destek verenlere tesekkür eden Kastamonu Il Emniyet Müdürü Kayhan Ay, Kastamonu Il Emniyet Müdürlügü olarak suç ve suçluyla mücadelenin yaninda sosyal sorumluluk projeleriyle de çocuklarin ve gençlerin yaninda olduklarini belirtti.

Kastamonu il merkezi ile 19 ilçesini kapsayacak sekilde geçtigimiz yil boyunca projelerin devam ettigini söyleyen Ay, “Anasinifindan baslamak üzere ilkokul, ortaokul ve liselerimizde egitim-ögretim gören ögrencilerimize yönelik bilgilendirme çalismalari yapilirken; resim, kompozisyon ve siir yarismalari düzenledik. Gençlerimizi Temel Güvenlik Kurallari, Güvenli Internet Kullanimi, Sosyal Medya Bagimliligi, Siber Suç-Siber zorbalik konularinda bilgilendirdik. Bisiklet, masa tenisi, satranç, voleybol ve atletizm dallarinda sporcular yetistirdik, sinema faaliyetlerinde bir araya geldik. Milli suurun çocuklarimizda karsilik bulmasi adina Ankara gezisi ve Çanakkale ziyareti düzenledik. Düzenlenen uçurtma senligi ile çocuklarimizin eglenmesini sagladik, hediyeler verdik. Aslinda bu tür faaliyetlerle çocuklarimiza polisten korkulmamasi gerektigini, onlardan biri oldugumuzu göstermeyi amaçladik” dedi.



“Halkimizin huzuru için her alanda çalismalarimizi arttirmayi planliyoruz”

Halkin huzuru için her alanda çalismalarini arttirmayi planladiklarini belirten Emniyet Müdürü Kayhan Ay, “Bilinçli Gençlik Saglikli Toplum Projesi çerçevesinde Kastamonu Üniversitesi’nde egitim gören gençlerimize madde bagimliliginin zararlari ve korunma yollari konusunda bilgilendirmelerde bulunduk. Masa tenisi ve satranç turnuvalari düzenledik, dereceye giren gençlerimizi ödüllendirdik. Madde bagimliligini önlemeye yönelik olarak üniversite ögrencilerimizin katildigi afis yarismasi düzenledik. 2024 yilinda da bu tür çalismalarimiza devam edecegiz. Çocuk ve gençlerimizin korunmasi konusunda denetimlerimize devam ederken bilgilendirme ve sosyal etkinliklerle bir araya gelecegiz. Mesai arkadaslarimla birlikte Kastamonu’da halkimizin huzur ve güvenligi için her alanda çalismalarimizi arttirmayi planliyoruz” diye konustu.



“Sizler bir adim önde olacaksiniz ki, toplum bir adim öne çikmis olsun”

Kastamonu Belediye Baskani Op. Dr. Rahmi Galip Vidinlioglu ise, “Hayata renk vermenin degisik degisik yollari var. Hayata kimisi müzikle renk vermeye çalisir, kimisi müzikle, sporla vermeye çalisir. Kimisinin resme ilgisi vardir, kimisinin baska bir alana meraki vardir. Elbette bunlar hep bir araya geldiginde toplumun da degisik degisik renklere kavustugunu görüyoruz. Zaten ilerlemekte böyle olur. Sizler bir adim önde olacaksiniz ki, toplum bir adim öne çikmis olsun” seklinde konustu.



“Gençlerimizin, çocuklarimizin gönüllerinden yakalamis oldunuz”

Uyusturucu kadar internet ve sosyal medyanin da zararli oldugunu vurgulayan Kastamonu Valisi Meftun Dalli da söyle konustu:

“Emegi geçenlere tesekkür ediyorum. Merhum Nuri Pakdil, ‘Insani gönlünden yakalayacaksin, insani gönlünden yakalayamazsan, bir süre sonra elinden nasil kayip gittigini görürsün’ diyor. Gerçeklestirdiginiz projelerle gençlerimizin, çocuklarimizin gönüllerinden yakalamis oldunuz. Çok güzel isler yapilmis. Içinde yasadigimiz dönem tarih boyunca en hizli degisimin ve dönüsümün yasandigi bir dönem. Degisimin ve dönüsümün getirdigi, geleneksel olarak bildigimiz insan yetistirme prosedürlerinin çok disinda riskleri, problemleri de beraberinde getiriyor. Bunlardan en büyük sorun uyusturucu, internet ve sosyal medya. Sosyal medya alaninda çok ciddi problemler var. Bu konuda dikkatli olmak lazim. Her kesimin bu konuda ellerinden geleni yapmasi lazim.”
Kaynak: İHA