Büyükakin Açiklamasi 'Tek Hayalim Bu Sehri Depreme Hazirlamak'

Esnaf ile bir araya gelen Kocaeli Büyüksehir Belediye Baskani Tahir Büyükakin, "Tek hayalim var. O da bu sehri depreme hazirlamak. Biz bunu yapabiliriz. El birligi olursa bu meselelerin tamami çözülür" dedi.

Büyükakin Açiklamasi 'Tek Hayalim Bu Sehri Depreme Hazirlamak'
Kocaeli Büyüksehir Belediye Baskani Tahir Büyükakin, esnaf ve sanatkarlarla Antikkapi Restoran’da bir araya geldi. Birinci önceliklerinin Kocaeli’yi afete hazirlamak oldugunu vurgulayan Baskan Büyükakin, deprem öncesinde yapilmis 160 bin binayi taradiklarini ifade etti.

Büyükakin, "Hangi alanda binalar riskli belirledik. Önümüzdeki süreçte bu binalari yenilememiz gerekir. Benim en büyük dayanagim siz olacaksiniz. Depreme hazirlanmamiz lazim. Toplamda bizim 150 bin tane bagimsiz birimi dönüstürmemiz lazim. Bunlari dönüstürmek ne kadar sürer? 10 yillik zaman diliminde ancak yapilir. Bir yandan gerekli daire baskanligimiz fizibilite çalismasi yapiyor. Bunu beraber yapmak zorundayiz. Ayrica bunun bedelini devletin ödemesi çok da hak degil. Bir güzellik olacaksa, iyilesme olacaksa hep birlikte olacak. Böylelikle bu sehri depreme hazirlayacagiz. Depreme gittik, hepiniz oradaydiniz. Hepiniz yardim ettiniz. Allah herkesten razi olsun. Sunu sormayalim mi? Benim ülkemde neden binalar yikiliyor? Yikilmasin, biz bunu beceririz. Tek hayalim var, bu sehri depreme hazirlamak. Biz bunu yapabiliriz. El birligi olursa bu meselelerin tamami çözülür" ifadelerini kullandi.
Kaynak: İHA