Bursa Valisi Demirtas Açiklamasi '20'Nci Dalis Yapiliyor'

Marmara Denizi’nde batan Batuhan A isimli gemide kayip 4 mürettebati arama çalismalari 7. gününde de devam ediyor. Bursa Valisi Mahmut Demirtas, 20’nci dalisin yapildigini ve makine dairesine girisin zor olmasi nedeniyle kisa boylu dalgiçlarin dalis gerçeklestirdigini ifade etti.

Bursa Valisi Demirtas Açiklamasi '20'Nci Dalis Yapiliyor'
Marmara Denizi’nde Imrali Adasi’nin güneybatisinda batan bin 250 ton mermer tozu yüklü Batuhan A gemisindeki 6 mürettebattan asçi Zeynep Kilinç’in cansiz bedeni 4 gün önce dalgiçlar tarafindan gemide bulunmustu. Dün ise SAS komandolari yaptigi dalista gemi batarken esine video gönderen Hüseyin Tutuk’un cansiz bedenine ulasmisti. Batuhan A gemisindeki aramalar, 7. gününde sabah günün ilk isiklariyla birlikte 572 personel ile havadan, karadan ve denizden tekrar basladi.

Arama çalismalarinin 7. gününde denizden 48, karadan 7 ve havadan 7 olmak üzere 55 farkli unsur çesitli noktalarda kayip mürettebattan iz ariyor. Sahil Güvenlik Komutanligi’na bagli uçak, Kapidag yarimadasinin kuzeyinde sahil hatti ile Bandirma Körfezi olmak üzere tüm arama kurtarma sahasinda arama çalismasi yürütüyor. Emniyet Genel Müdürlügü’ne ait insansiz hava araci Uçbey Vtol ise arama kurtarma bölgesini yukaridan tariyor. Sahil Güvenlik Komutanligi’na bagli TCSG 85 botu, bölgedeki arama faaliyetlerine destek veren 30 balikçi teknesinin koordinasyonunu saglayarak çalismalara destek veriyor.

Bursa Valisi Mahmut Demirtas, Karacabey ilçesi Kursunlu Mahallesi’ndeki kriz merkezine gelerek, kayip mürettebatin yakinlarini ziyaret etti. Vali Demirtas, 20’nci dalisin gerçeklestigini söyleyerek, "Arkadaslarimizi bulana kadar buradayiz. Ekiplerin koyduklari bir gün veya sayi yok. Tarama bitene kadar buradayiz. 20. dalis su an devam ediyor. Hareket kabiliyeti pek bulunmuyor. Arkadaslarimiz büyük fedakarlik yapiyorlar. Ciddi riskte var. Aramalar devam ediyor, umudumuz bitene kadar aramalara devam edecegiz. Bugün gemiler, botlar, helikopterlerle aramalar devam etti. Bizim yaptigimiz aramanin bir benzeri Balikesir’de de yapiliyor. Bizim amacimiz kayip mürettebati bulmak. Makine dairesine girisin zor olmasi nedeniyle kisa boylu dalgiçlar dalis yapiyor" dedi.



Arama çalismalarinda SAS komandolari dahil toplam 30 dalgiç yer aliyor

Arama çalismalarina Türk Silahli Kuvvetlerinin (TSK) Sualti Savunma (SAS) komandolarindan 4 dalgiçta destek veriyor. Il Jandarma Komutanligi’na bagli timler ile AFAD ise sahil kesimlerinde dürbünler ile arama çalismalarina destek veriyor.
Kaynak: İHA