Odun Atesinde 15 Saatte Pisiyor, 2 Saat Içerisinde Tükeniyor

Yozgat’ta sifa kaynagi kuzu kelle, kis aylarinda vatandaslardan yogun ilgi görüyor. 12 ila 15 saat arasinda odun atesinde bakir kazanlarda pisen kelleler, 2 saat içerisinde tükeniyor.

Odun Atesinde 15 Saatte Pisiyor, 2 Saat Içerisinde Tükeniyor
Yerköy ilçesinde yasayan Arif Hosgör, Kayserili ustalardan ögrendigi kelle kebabi 35 yildir Yozgat halkinin hizmetine sunuyor. Mezbahalardan aldigi kellelerin derilerini yüzüp özenle temizleyen Hosgör, bakir kazanlara koydugu kelleleri odun atesininde pismesi için firina götürüyor. 12 ila 15 saat arasinda pisen kelleler, 2 saat içerisinde tükeniyor. Her gün 11.30 ila 13.30 arasinda müsterilerin hizmetine sunulan kelle kebaba çevre illerden de vatandaslar yogun ilgi gösteriyor. Firindan çikan kelleler kimi yörelerde nacak ve balta yardimiyla kirilirken Yerköylü kebap ustasi bu islemi sadece tornavida yardimiyla yapiyor. Yerköy ilçesinde kebap ustasi Hosgör, günde 30 kelle kebabin satisi yapiyor. Hosgör, kelle kebabi ise 225 liradan satisa sunuluyor.

“Bir kelle fiyati 225 lira”

Çocuk yaslarda Kayserili ustalarin yaninda kelle kebap pisirmeyi ögrenen kebap ustasi Arif Hosgör, bu lezzeti 35 yildir Yozgat halkina sunmaktan duydugu memnuniyeti ifade ederek, "Yerköy ilçemizde 35 yildir kelle kebap yapiyor ve satiyorum, 2 yildir da ilçemize özgü iskele kebabi satisi yapiyorum. Kelle kebabi Kayserili ustalarin yaninda çirakken ögrenmistim, seyyar arabayla önceleri sokak sokak gezerek kelle kebap sattim. Son iki yildir da emekli olunca is yeri açtim ve burada isimi sürdürüyorum. 35 yildir kelleyi ayni firinda odun atesinde pisiriyorum. Su an islerimiz çok güzel. Türkiye’nin en ucuz kebabi burada diyebilirim, 350 grami 225 lira” dedi.



“Her kesine hitap ediyoruz”

Mezbahadan aldiklari kellelerin temizligini özenle kendisinin yaptigini da söyleyen kebap ustasi Hosgör, “Yozgat ve ilçelerinde sadece bu isi yapan ben varim, özenle kelleleri temizliyorum. Müsterilerimiz il içinden oldugu gibi il disindan da gelen çok fazla oluyor. Kelle kebabi yiyen müsterilerimiz de çok memnun kaliyorlar. Her kesime hitap ediyorum, fiyatlarin yükselmesi bizi etkilemedi. Islerimiz çok güzel. Ben Yozgat’ta unutulmaya yüz tutmus bir meslegi yasatiyorum. Kizarmis kelleyi Yozgat’ta sadece ben yapiyorum.” seklinde konustu.

Kelle kebap için gelen müsteriler de memnuniyetlerini belirterek sehir disindan özellikle bu lezzeti tatmak için geldiklerini ifade ettiler.
Kaynak: İHA