Kemer'de Ocak Ayinda 229 Hayvan Kisirlastirildi

Kemer Belediyesi Saglik Isleri Müdürlügüne bagli Kemer Belediyesi Hayvan Barindirma Tedavi ve Rehabilitasyon Merkezi’nde Ocak ayi içerisinde 229 hayvan kisirlastirildi.

Kemer'de Ocak Ayinda 229 Hayvan Kisirlastirildi
Kemer Belediyesi Hayvan Barindirma Tedavi ve Rehabilitasyon Merkezi’nde kisirlastirilan hayvan sayisinin 229 olarak açiklandigi verilerde, asilanan hayvan sayisi 229, sahiplendirilen hayvan sayisi 44, barinaga birakilan hayvan sayisi 60, toplanan basibos hayvan sayisi 45 ve tedavi edilen hayvan sayisi 850 olarak belirtildi.

Ocak ayi içerisinde bin 151 ihbar alan Kemer Belediyesi Hayvan Barindirma Tedavi ve Rehabilitasyon Merkezi çalisanlari, belirlenen noktalarda sokak hayvanlarina su ve gida destegi de saglamaya devam ediyor.

Kemer Belediyesi Veteriner Hekimi Fevzi Uzun yaptigi açiklamada, Kemer Belediyesi Hayvan Barindirma Tedavi ve Rehabilitasyon Merkezi olarak çalismalarina araliksiz devam ettiklerini söyledi.



Duyarli vatandaslarin yaptigi ihbarlar neticesinde söz konusu bölgelere gidilerek basibos hayvanlari topladiklarina deginen Uzun, “Gelen ihbarlar dogrultusunda yarali, hasta ve basibos hayvanlari alip tedavilerini yapiyoruz. Kisirlastirma islemlerinden sonra tekrar dogaya birakiyoruz. Vatandaslarin getirdigi hayvanlarin ayrica kimliklendirmelerini ve takiplerini de yapiyoruz. Kis aylari nedeniyle çalismalarimiz yogunlasti ancak tüm gücümüzle hayvanlara bakmaya devam ediyoruz" dedi.

Kaynak: İHA