Tarih Ve Doga Ile Iç Içe Olan Çesnigir Köprüsü Ve Kanyonu'na Yogun Ilgi

Kirikkale’de tarih ve doganin iç içe oldugu Selçuklu yadigari Çesnigir Köprüsü ve Kanyonu havadan görüntülendi. Güzel havayi firsat bilen vatandaslar ise tarihi mekanda vakit geçirdi.

Tarih Ve Doga Ile Iç Içe Olan Çesnigir Köprüsü Ve Kanyonu'na Yogun Ilgi
Kirikkale’nin Keskin ilçesine bagli Köprü köyde yüzyillardir tarihe isik tutan Çesnigir Köprüsü ve Kanyonu, essiz manzarasiyla ziyaretçilerini agirliyor. Kirikkale Valiligi tarafindan turizme kazandirilan tarihi bölgede ziyaretçilerin birçogu seyir teraslarinda ve köprüde hatira fotografi çekindi. Bazi vatandaslar olta balikçiligi yaparken bazilari da bisiklet kullanarak vakit geçirdi. Kizilirmak nehri üzerine Anadolu Selçuklu döneminde yapilan tarihi Çesnigir Köprüsü yaninda da Kimmerler kavminin Anadolu’daki ilk yerlesim yerin olan Büklükale yer aliyor. Tarihi mekanda yürüyüs yapan vatandaslar güzel havanin keyfini çikardi. Tarih ve doganin iç içe oldugu bölge "Dron" ile havadan görüntülendi.

"Ailecek güzel bir gün geçirdik"

Ailesi ile birlikte gezmek için Kayseri’den gelen Zekeriya Ayan, "Burayi daha önce duymustuk. Oglumda Kayseri’ye gidip gelirken burayi görmüs. Bugünde ’Baba oraya gidelim gezelim, havada çok güzel’ dedi.

Gerçekten bizde buraya geldigimiz için çok mutlu olduk. Selçuklular döneminde yapilan köprü harika bir sey, bizi de etkiledi. Mutlu olduk burada gerçekten güzel bir mekan. Torunumda, gelinim, esim ve kizimda geldi. Ailecek güzel bir gün geçirdik. Çok mutluyuz" diye konustu.



"Bizim için çok güzel bir aktivite oluyor"

Güzel bir gün geçirdiklerini anlatan Yeliz Tezcanli, "Konya Kulu’dan geliyoruz. Haftanin bir günü geliyoruz buraya. Her pazarimiz burada geçiyor. Çok güzel, çok eglenceli bir vakit geçirme yeri. Bizim için çok güzel bir aktivite oluyor" ifadesini kullandi.

"Yaz günü gibi yasiyoruz"

Balik tutmak için Kaman’dan geldigini belirten Kemal Ebrisimoglu, "Kirsehir’in Kaman ilçesinden geliyorum. Hafta sonlari balik tutmaya geliyoruz keyif için. Burasi çok güzel bir yer. Kis mevsiminde olmamiza ragmen yaz günü gibi yasiyoruz. Hava sicak millet disarida. Herkes burada" seklinde konustu.



"Turistler çok geliyor"

Yaz aylarinda tarihi bölgenin daha çok kalabalik olduguna deginen Hüseyin Sen ise "Güzel bir yer. Buraya daha önceleri de geliyorduk. Buralari geziyordum. Kirsehirli oldugum için bu taraflar çok yakin bize. Tarihimize sahip çikiyoruz öyle bakiyoruz. Yazin daha çok güzel oluyor buralar. Turistler çok geliyor. Turistlerle birlikte burasi daha çok canli oluyor" diye konustu.

Kaynak: İHA