Kar Altinda Büyüleyici Güzellik Açiklamasi Gümüshane-Siran Sinirindaki Tersun Dagi'nda Doga Yürüyüsü

Gümüshane ve Trabzon’un doga tutkunlari, karli bir maceraya atilarak Gümüshane-Siran sinirindaki Tersun Dagi’nin eteklerinde doga yürüyüsüne çikti. Essiz manzaralar esliginde katilimcilari beyazin büyüsüyle bulusturan yürüyüse Kamboçya’dan gelen misafirler de katildi.

Kar Altinda Büyüleyici Güzellik Açiklamasi Gümüshane-Siran Sinirindaki Tersun Dagi'nda Doga Yürüyüsü
Trabzon Tenis Dagcilik Kayak Ihtisas Kulübü (TEDAK) ve Gümüshane Dagcilik, Doga Sporlari ve Gençlik Dernegi (GÜDAK) üyesi sporcular Gümüshane sinirlarindaki Tersun Daginda unutulmaz bir kis yürüyüsü gerçeklestirdi.

Toplam 35 sporcunun katildigi etkinlikte sporcular Tersun Dagindan basladiklari yürüyüste Kiziltas ve Hatunolugu mevkiini geçerek Karamustafa köyünde 10 kilometrelik yürüyüsü sonlandirdi.

Etkinlikte karlar altinda sakli patikalarda ilerlerken doganin kislik örtüsünün olusturdugu büyüleyici bir tablo ile karsilasan sporcular, karla kapli agaçlarin olusturdugu tünellerden geçerek ilerledi.

Yer yer 1 metreyi asan kar kalinliginda karla mücadele etmenin verdigi keyifle neseli kahkahalar atan sporcular, zaman zaman kayarak zaman zaman da birbirleriyle güres yaparak zaman zaman da kartopu oynayarak anin tadini çikardi, çocukluklarina geri döndü.

Bembeyaz bir örtüyle kapli zirvenin muhtesem manzarasi karsisinda büyülenen dagcilar, kendilerini dogaya birakarak huzurlu anlar yasayip tüm yorgunluklarini unuttu.

“Bu güzellikleri kis mevsiminde yasamak harika bir duygu”

Karli doganin keyfini doyasiya çikararak bu anlari ölümsüzlestirerek bol bol fotograf çeken sporculardan Abdurrahman Ezber, “Bu güzellikleri kis mevsiminde yasamak harika bir duygu. Bunun için zamanin önemi yok bence. Bunu her zaman yapabiliriz. Gayet güzel, hos ve zevkli bir parkurdu. Kar diz boyu gidiyor zaten harika. Agaçlarin üzeri kiragi baglamis. Ormanin içerisinde müthis bir atmosfer var” dedi.



Kamboçyali ögrenciler “Gördügümüz en güzel manzaralardan biri”

Etkinlige katilmak için Gümüshane’ye gelen ve Türkiye’nin çesitli illerinde üniversite okuyan Kamboçyali ögrenciler Arifin Naseat, Edas El ve Asya El ise “Gördügümüz en güzel manzaralardan biri. Çok begendim, çok güzel, 10 numara bir yer. Stres gitti buraya geldigimde. Çok güzel bir manzara varmis. Beklemedigim manzaralardan oldu” ifadelerini kullandi.

“Parkur tahmin ettigimden çok daha büyüleyici bir manzaraya sahipti”

Etkinlige Trabzon’dan katilan TEDAK üyesi sporcu Meral Kivanç da “Parkur tahmin ettigimden çok daha büyüleyici bir manzaraya sahipti. Orman ve patika yollar vardi, muhtesemdi. Harika manzaralara eslik etmis olduk. GÜDAK’la yürümek de çok çok keyifliydi. Gerçekten bundan sonraki faaliyetlerinizde de birlikte yürümek isteriz. Rota harikaydi, yorucu degil, orta zorlukta. Kar muhtesemdi. Yaklasik bir metreye yakin kar mevcuttu. Çamlarin üzerinde, göknarlarin üzerinde karlar hala sabit kalmis soguktan dolayi. Muhtesem bir manzara esliginde rotamiz süperdi. Çok memnun kaldik. Tesekkür ederiz” diye konustu.



“Doga yürüyüslerine bir kez katilsaniz aliskanlik haline gelir”

Doga yürüyüslerinin aliskanlik haline gelecegini belirterek herkesi bu tür etkinliklere katilmaya davet eden TEDAK Baskan Yardimcisi Mustafa Abanoz ise “Yürüyüsümüz Tersun Dagi’nda basladi.

Kiziltas, Hatunolugu ve Karamustafa köyünde sona erdi. TEDAK Kulübü ve GÜDAK Kulübü olarak birlikte bir faaliyeti yaptik. Güzel bir ahenk içerisinde, uyum içerisinde faaliyetimizi dogal güzelliklerin içerisinde iki kulüp olarak gerçeklestirdik. Bu cografya için alternatif, pazar günü ne yapabilirim diye düsünen insanlar için Gümüshane’de GÜDAK, Trabzon’da TEDAK’la faaliyetlerimize katilabilirsiniz. Zevk alacaginizi ve aliskanlik haline gelecegine de inaniyorum” dedi.



“Çok güzel anilar biraktik geride”

Hafta sonlari saglikli ve kaliteli zaman geçirmek için doga yürüyüsleri ve kis mevsiminde de kayak etkinlikleri düzenlediklerini belirten GÜDAK Baskani Mustafa Akbulut da “Bugün 2100 rakamli Tersun Dagindan bir kar yürüyüsü baslattik. Yaklasik 10 kilometrelik bir parkur. Her sene böyle bir kar yürüyüsü yapiyoruz. Trabzon TEDAK’la organize ettik etkinligi. 35 kisilik bir grupla yürüdük. Parkur çok güzeldi. Çok güzel anilar biraktik geride. Arkadaslar çocukluguna geri döndü, karin içinde eski günlerini hatirladilar. Kimi yuvarlandi, kimi kaydi, kimi atladi, kimi arkadasini kara gömdü. Anilarimizi tazeledik, çocuklugumuza geri döndük. Tersun Dagindan baslayan yürüyüsümüz Hatunolugu Mevkiinden Karamustafa köyünde bitti. Güzel bir yürüyüstü” ifadelerini kullandi.
Kaynak: İHA