Kanserle Mücadele Eden Depremzede Kadin, Kebapçilik Yaparak Evlatlarina Umut Oluyor

HATAY – Hatay’da yasayan Özlem Habesoglu, meme kanserine karsi verdigi mücadelenin yani sira kebapçilik yaparak 2 evladina umut oluyor.

Kanserle Mücadele Eden Depremzede Kadin, Kebapçilik Yaparak Evlatlarina Umut Oluyor
Antakya ilçesinde yasayan 30 yasindaki Özlem Habesoglu, yaklasik 1 buçuk yildir meme kanserine karsi mücadele veriyor. Meme kanserine karsi mücadelesinde gögsünün birisi alinan Habesoglu, deprem sonrasi yeniden hayata tutunarak konteyner is yerinde kebapçi dükkani açti. Tedavisi için siklikla yolculuk yapan Habesoglu, 2 kiz evladi için çalisarak para kazaniyor. Meme kanseri annenin tek umuduysa evlatlarina iyi bir egitim aldirabilerek, meslek sahibi olmalarini saglamak.

“Bir kadin bu isi nasil beceriyor diye herkes sasiriyor”

Meme kanseriyle 1 buçuk yildir mücadele ettigini dile getiren Habesoglu, "O günü hatirlamak istemiyoruz. O gün çok kötü bir gündü, biz ölümden döndük. Bir daha o evden çikar miydik, çikamaz miydik biz tahmin edememistik. Biz evin içinde oturup ölümü bekledik. Meme kanseri tedavisini 1,5 yildir görüyorum. 2 defa biçak altina yattim, bir organim yok diyelim. 2 kizim var ben de bu ise basvurdum. Çünkü 2 kizim var bakmakla yükümlüyüm. Bir kadin bu isi nasil beceriyor diye herkes sasiriyor, mecburum çünkü gelirim yok. Çalisacagim kizlarima bakacagim. Zaten bu hasta haliyle kim çalismayi ister, kimse istemez” dedi.

Agrilarina ragmen evlatlari için çalismak zorunda oldugunu ifade eden Habesoglu, “Oturup evinde çocuklarina baksin ister ama benim öyle bir lüksüm yok. Hem hastaligimla hem de hayatla mücadele ediyorum. Bazi günler çalismak istemiyorum. Arkadaslar herkes sahit burada agrilarimdan. Ama mecburum yapmak zorundayim, kimsem yok. Yani agrilarimi bastirarak çalismak zorundayim. 2 çocugum var, onlari okutmak istiyorum. Benim gibi kalmasinlar diye hiç yoktan kendilerini kurtarsinlar. Hayata tutunmam lazim, benim 2 kizim var onlardan vazgeçmem. Yikilmasinlar, ben hastayim diye kendileri kabul etmesin istiyorum. Ben hasta degilim. Bu hastaligi yenip de çalisacagim, önüme bakacagim. Ben depremden önce baska bir yerde çalisiyordum, orada ögrendim. Sonra deprem olunca dükkan yikilinca isçiler de dagildi ben de bu ise basvurdum" seklinde konustu.

Kaynak: İHA