Fotograflarla Depremin Aci Yüzünü Anlatti

Kahramanmaras merkezli 6 Subat’taki depremlerden kurtulan üniversite ögrencisi Muhammed Hamza Dogrul, afetin izlerini çektigi fotograflarla anlatti.

Fotograflarla Depremin Aci Yüzünü Anlatti
Muhammed Hamza Dogrul, Atatürk Üniversitesi’nin "Toplumsal Duyarlilik" projesi kapsaminda açtigi sergide deprem gerçegine bir kez daha dikkat çekmek istedi. Atatürk Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Fotografçilik Bölümü 4’üncü sinif ögrencisi Muhammed Hamza Dogrul (24), tatil için gittigi Hatay’in Antakya ilçesi Aksaray Mahallesi’nde depreme yakalandi. Muhammed Hamza Dogrul, deprem esnasinda disari kaçmak yerine yataginin yaninda "çök, kapan, tutun" yaparak bekledi ve sarsintida üzerine düsen dolaplardan yara almadan kurtuldu.

Kendi imkanlariyla bulundugu yerden çikan Muhammed Hamza Dogrul, daha sonra fotograf makinesiyle deprem sonrasi manzaralari ve yasamlari fotografladi. Akrabalarini ve birçok arkadasini depremde kaybeden Muhammed Hamza Dogrul, depremin aci izlerini aktarmak için Atatürk Üniversitesi Sanat Galerisi’nde 47 fotograftan olusan "6 Subat Deprem Felaketi" sergisi açti. Muhammed Hamza Dogrul, yasadiklari nedeniyle büyük acilar çektigini belirterek,"Orada çok sükür bana bir sey olmadi, sag salim çiktim ama akrabalarim ve arkadaslarim ile aileleri enkaz altinda kaldi. Kimisi hayatini kaybetti ve bunlar beni çok etkiledi. Orada çektigim fotograflari desteklemek için çerçeveler kullandim. Oradaki ihmalleri göstermek amaciyla yaptim. Fotograflari özellikle yikimin çok oldugu yerlerde çektim. Insallah bundan ders çikaririz ve bir daha yasamayiz" dedi.

Enkazdan topladigi esyalari da sergisinde sanat eseri olarak kullandigini anlatan Muhammed Hamza, sergilenen fotograflar arasinda Hatay’in depremden önce ve sonrasindaki halini konu edinen panoramik iki fotografin da oldugunu belirtti.

Proje Koordinatörü Dr. Ögretim Üyesi Basri Gençcelep de fotograflarin sanat ve sosyal sorumlulugun birlesimi anlaminda önemli oldugunu ifade etti.

Kaynak: İHA