Bir Litre Benzinden 300 Litre Gaz Ürettiler, Hedefleri Ofislerde Isinma Sistemi

Kahramanmaras’ta arastirmaci iki emekli vatandas, yaptiklari sistem sayesinde bir ay kullanabilecekleri bir litre benzinden yaklasik 300 litre gaz üretti.

Bir Litre Benzinden 300 Litre Gaz Ürettiler, Hedefleri Ofislerde Isinma Sistemi
Kahramanmaras merkezli meydana gelen depremler sonrasi kendilerini arastirma ve gelistirmeye adayan emekli depremzede Mustafa Uludag ve Ökkes Kavgaci, ikinci projelerini de hazirladi. Vatandaslar enkazdan çikardiklari buzdolabi kompresörü ve beraberindeki ekipmanlarla bir regülatör gelistirdi.

Ortaya çikan manyetik isi regülatörüyle 1 litre benzinden yaklasik 300 litre gaz elde ettigini ifade eden Uludag, yaptiklari yakiti bag evlerinde kullanacaklarini söyledi.



Hedeflerinin ürettikleri gaz ile isinma sorununu da çözeceklerini ifade eden Uludag, “Bir litre benzin ile LPG’yi ürettik ocagimizi hazirladik ve çayimizi koyduk. Önce deprem enkazdan çikarttigimiz hava kompresörünü çikardik. Buradaki düzenek sayesinde geçen yakit, suyun içinde buharlasan hava ocagin içine geçip yakit olarak dönüyor. Basit bir sandiktan alan yaptik. Bu çalismamizi çok gelistirecegiz. Bag evimizde bir tüp 750 lira ama bir litre benzin ile biz bunu bir ay idare edecegiz. Bu projemizin ikinci asamasi için bu yakiti isitmaya çevirmeye çalisacagiz. Özelikle ofislerde kullanilmak üzere isitma sistemi yapacagiz” dedi.

Kaynak: İHA