Yozgat'ta Bagimsiz Belediye Baskan Adayi Ilginç Seçim Kampanyasiyla Dikkat Çekiyor

Yozgat’ta bagimsiz belediye baskan adayi Bekir Korkmaz, 1999 model araciyla kentte günde 180 kilometre yol kat ederek seçim çalismasini sürdürüyor. Korkmaz, birbirinden farkli seçim müzikleri ve sloganlariyla dikkatleri üzerine çekiyor.

Yozgat'ta Bagimsiz Belediye Baskan Adayi Ilginç Seçim Kampanyasiyla Dikkat Çekiyor
Yozgat’ta 31 Mart Mahalli Idareler Seçimleri’ne bagimsiz belediye baskan adayi olarak katilacak olan 63 yasindaki 4 çocuk babasi Bekir Korkmaz, seçim çalismalarini kendi imkanlariyla tek basina yürütüyor. Yozgat’ta birçok kurum, kurulus, vakif ile dernekte görev yaptiktan sonra 2009 yilinda siyasi arenada boy göstermeye baslayan Korkmaz, 31 Mart 2024 Mahalli Idareler Seçimleri’nde belediye baskanligi için yarisiyor. Yozgat’in plakasina atfen 66 proje ile yola çikan Korkmaz, 1999 model araciyla mahalle, cadde ve sokaklarda seçim çalismasi yürütüyor. Birbirinden farkli seçim sloganlari ve müzikleriyle dikkatleri üzerine çeken Korkmaz, katildigi her ortamda vatandaslara projelerini anlatiyor.

“Çalismalarimi tek basina yürütüyorum”

Kendi imkanlariyla seçim çalismalarini sürdürdügünü anlatan Korkmaz, “Ben emekliyim, 1999 model aracimla Yozgat’ta her gün mahalleleri, caddeleri, sokaklari dolasiyorum. Aracimla 180 kilometre yol geziyorum. Diger siyasi partiler gibi benim maddi bir gücüm ve ekibim yok. Kendi çabamla çalisiyorum, arabami kendim kullaniyorum, brosürlerimi kendim dagitiyorum. Insanlarla selamlasip projelerimi anlatiyorum. Bu sekilde çalismalarima devam ediyorum” dedi.



“Yozgat’ta proje üreten ilk aday benim”

Bagimsiz belediye baskan adayliginin 3. dönemi oldugunu da belirten Korkmaz, “Ilk olarak 2009 yilinda bu yola çikmistim. Ilk çiktigimda 56 proje sunmustum, Yozgat’ta ilk proje üreten aday benim. Diger siyasi parti adaylarina bakiyorum, proje olarak açikladiklari Yozgat’in sikintilari. Kentin sikintilarini anlatiyorlar. Proje dediginiz 10 yil sonra karsiniza çikacak olaylari önceden tespit edip hayata geçirmektir. 2019 yilinda ise ’Plaka 66, çözüm 66’ diye yola çikmistim. Insanlarin gönlünde olmama ragmen o seçimlerde de maalesef istedigim oyu alamadim” seklinde konustu.



“Yozgat girisimci merkezi olacak”

Projelerine de deginen bagimsiz aday Korkmaz, “Yozgat’ta daginik esnaf yapilarini, kuru gida, galeri, kömürcüler, ardiyeleri hanlar olusturup esnafi bir arada bulusturacagim. Mahallelere egitim, kültür ve sanat merkezleri, semt pazarlari kurup, insanlarin asina, isine katki sunacagim. Kadinlarimizi evlerinden kurtarip sahaya indirerek vasiflarina göre asa, ise ve sanata yönlendirecegim. Yozgat küçük girisimci merkezi olacak” ifadelerini kullandi.
Kaynak: İHA