Merkezefendi Belediyesi Çiftçilere 100 Ton Gübre Destegi Sagladi

Merkezefendi Belediyesi, Kirsal Kalkinma Eylem Plani dogrultusunda çiftçilere 100 ton gübre destegi sagladi. Çiftçiler Kumkisik Mahallesi’nde düzenlenen programda gübrelerini teslim aldilar.

Merkezefendi Belediyesi Çiftçilere 100 Ton Gübre Destegi Sagladi


Daha önce üreticilere bir çok kez; fide, küçükbas hayvan ve yem desteginde bulunan Merkezefendi Belediyesi bu kez de çiftçilere 100 ton gübre desteginde bulundu. Merkezefendi Belediyesi’nden ilçe sinirlari içerisinde arpa ve bugday üretimi yapan ‘ÇKS’ belgesine sahip çiftçilere, 30 dekara kadar her üç dekar basina bir çuval gübre destegi saglandi.

Kumkisik Mahallesi’nde gübre dagitim programinda Merkezefendi Belediye Baskani Seniz Dogan, Denizli Ziraat Odasi Baskani Hamdi Gemici, Denizli Ziraat Mühendisleri Odasi Baskani Baha Yanarca, 195 sayili Denizli Tarim Kredi Kooperatifi Müdürü Ilhan Çiçek, muhtarlar ve çiftçiler katildi.

Program sonunda çiftçiler belgeleriyle birlikte gübrelerini görevlilerden teslim aldi.

“Çiftçinin yüzünü güldürmeye devam edecegiz”

Her zaman üreticinin ve çiftçinin yanlarinda olduklarini belirten Merkezefendi Belediye Baskani Seniz Dogan, “Göreve geldigimiz günden itibaren üretim bizim için çok önemliydi. Üretimin, topragin ve suyun ne kadar kiymetli oldugunu hepimiz biliyoruz. Alim gücünün olmadigi bu günlerde sizlere destek olmak için elimizden gelen gayreti ve özveriyi gösteriyoruz. Tarim için projelerimiz var ama bu yetmez dedik Kirsal Kalkinma Eylem Plani’ni gerçeklestirdik. Biz sadece burada 100 ton gübre dagitimi degil. Dagitimdan da önemlisi bir eylem plani çerçevesinde ilçemiz sinirlarindaki üretimin hayvanciligin yapildigi bölgelerde desteklerimizi sürdürüyoruz. Çiftçilerimizin yüzünü güldürmeye devam edecegiz” dedi.



“Merkezefendi’de her çocuklarimiz Halk Süt ile bulusuyor”

Baskan Dogan, “Üreticimiz hiç yalniz kalsin istemiyoruz. 2019’da hemsehrilerimizi ilk Halk Süt ile bulusturduk. Bugün 2 ve 5 yasindaki her çocugumuz Halk Süt ile bulusuyor. Halk Süt’ü kooperatif ile is birligi içinde yapiyoruz. Yani her zaman biz üreticinin elinden tutan Kooperatifleri de desteklemeye çalistik. Artik çocuklar süte ulasamaz hale geldi. Ama Merkezefendi Belediyemizde Halk Süt ile birlikte çocuklarimiz yeterli sekilde gelisimlerine devam ediyor. Türkiye’de Halk Süt ile nüfusa oranla çocuklara en çok süt desteginde bulunan ikinci belediye olma özelligini sürdürüyor” diye konustu.



Merkezefendi Belediye Baskani Seniz Dogan, “Kirsal Kalkinma Eylem Planimiz çerçevesinde her yil 100 ton gübre 100 ton yem desteginde de bulunacagiz. Her zaman sizlerin yanindayiz. Her zaman sizlerin yaninda olduk. Sizlerin hem yalniz kalmasin istiyoruz hem de üretmenizi istiyoruz. Önümüzdeki dönemde de çok güzel projelerimiz olacak. Yem destegimiz, gübre destegimiz, fide destegimiz, küçük bas hayvan destegimiz var. Önümüzdeki dönemde de mazot destegimiz ile çiftçilerimize destek olacagiz” dedi.



“Desteklerin artarak devam etmesini diliyorum”

Denizli Ziraat Mühendisleri Odasi Baskani Baha Yanarca, “Tarimsal alanda maliyetlerin arttigi bu dönemde Merkezefendi Belediyemizin böyle bir destekte bulunmasi çok anlamli. Çiftçilerimiz adina desteklerin artarak devam etmesini diliyorum. Merkezefendi Belediye Baskani Seniz Dogan’a verdigi desteklerden dolayi tesekkür ediyorum” ifadelerini kullandi.

“Tarima verilen her destege minnettariz”

Denizli Ziraat Odasi Baskani Hamdi Gemici, “Her türlü zorluga ragmen üretmeye devam eden üreticilerimiz. Bu zor dönemlerimizde bu destekler bize motivasyon oluyor. 2019’dan bu yana Merkezefendi Belediye Baskanimiz Seniz Dogan, her zaman bize destekte bulundu. Bu destekler bizlerin üretimde daha heyecanli ve dört kolla sarilmamizi sagliyor. Tarima verilen her destege minnettar olmaya devam edecegiz” dedi.

Kaynak: İHA