Mardin Valisi Akkoyun Ulasim Zammina Vatandasa Yansitmadi

Mardin Büyüksehir Belediyesi, enflasyon ve yakit fiyatlarinda meydana gelen artisin toplu ulasimda vatandasa zam olarak yansimamasi için özel halk otobüslerine aylik 6 milyon liralik gelir desteginde bulunacak.

Mardin Valisi Akkoyun Ulasim Zammina Vatandasa Yansitmadi
Mardin Valisi ve Büyüksehir Belediye Baskan Vekili Tuncay Akkoyun, Özel Halk Otobüsü Kooperatif Baskanlarinin ulasim ücretlerine zam teklifi üzerine toplanti yapti. Mardin Valisi ve Büyüksehir Belediye Baskan Vekili Tuncay Akkoyun’un talimatlari dogrultusunda; Mardin Büyüksehir Belediyesi, esnaf ve vatandaslarin magdur olmamasi, fiyat artislarinin toplu ulasim ücretlerine yansimamasi için elini tasin altina koydu. Bu çerçevede; Mardin genelinde faaliyet gösteren özel halk otobüslerine aylik gelirlerinin net yüzde 20’si kadar gelir destegi yapilmasina karar verildi.

Yaklasik 6 milyon liralik gelir destegi ödemesinin her ay yapilarak, esnafin maliyet artislarindan olumsuz etkilenmesi engellenerek daha kaliteli bir ulasim hizmeti verilmesi saglanacak. Ayrica bu karar ile vatandaslara ise toplu tasimada olusan fiyat artislari yansitilmayarak destek saglanacak. Mardin Soförler Odasi Baskani Mehmet Nasir Öztap, Mardin Büyüksehir Belediyesi tarafindan yapilan yüzde 20’lik gelir desteginden dolayi Vali ve Büyüksehir Belediyesi Baskani Tuncay Akkoyun’a tesekkür ederek, ‘‘Esnafi düsünen iyi niyetlerinden dolayi kendilerine çok tesekkür ediyorum. Allah razi olsun’’ dedi.

Kiziltepe 1 Nolu Kooperatif Baskani Engin Gökçen, gelir desteginden dolayi tesekkürlerini ileterek sunlari söyledi:

‘‘Mardin Valisi ve Büyüksehir Belediye Baskani Tuncay Akkoyun ile esnaf olarak yaptigimiz görüsmede artan maliyet sebebiyle fiyat düzenlemesi talebinde bulunduk. Valimiz, yapilacak zammin vatandaslara yüklenmeyecegini dile getirdi. Kooperatif esnafinin magduriyetini de göz önünde bulundurarak daha önce de 65 yas için belediye olarak bize destekte bulundugunu ve ayni destegi belediye olarak karsilayacagini dile getirdi. Mardin Büyüksehir Belediyesi ile mutabakata vardik. Basta valimiz olmak üzere emegi geçen herkese tesekkür ediyorum’’.
Kaynak: İHA