Kuzey Kore Milli Marsinin Sözlerini Degistirdi

Kuzey Kore, milli marsinin sözlerini degistirerek Kore Yarimadasi’nin tamamini ifade eden bölümü dizelerden kaldirdi.

Kuzey Kore Milli Marsinin Sözlerini Degistirdi
Güney Kore ile savasin esigine gelen Kuzey Kore, milli marsinin sözlerini degistirdi. Kore’de kullanilan bir ölçü biriminden faydalanilarak kaleme alinan ve Kore Yarimadasi’nin tamamini ifade eden “Üç bin ri’lik güzel vatanim” ifadesi marstan çikarilarak, yerine “Dünyadaki güzel vatanim” ifadesi getirildi.

Yapilan degisiklik, Kim Jong-Un’un Güney Kore ile birlesme hedefinden vazgeçme politikasinin isareti olarak yorumlandi.

Güney Kore ile birlesme hedefinden vazgeçmisti

Kuzey Kore’nin art arda gerçeklestirdigi füze denemeleri ve ABD ile Güney Kore’nin gerçeklestirdigi ortak tatbikatlar son aylarda Kore Yarimadasi ve çevresinde tansiyonun yükselmesine neden olmustu. Geçtigimiz yilin sonunda Güney Kore ile birlesme hedefinden vazgeçtiklerini açiklayan Kim, Pyongyang - Seul arasindaki iliskiyi “birbirine düsman iki devlet” arasindaki iliskiler olarak tanimlamisti.

Karsilikli restlesmeler çatisma endiselerini artirmisti

Son olarak dün Seul’un kabul ettigi deniz siniri olan “kuzey sinir çizgisini” tanimadiklarini ifade eden Kim, “Düsman tarafimizdan kabul edilen deniz sinirina girdiginde, bunu Kuzey Kore’nin egemenligine yönelik bir ihlal ve silahli bir provokasyon sayacagiz” ifadelerini kullanmisti. Güney Kore ordusundan yapilan açiklamada ise Kim’in tanimayi reddettigi ve güç kullanarak savunma sözü verdigi fiili deniz sinirinin “kararlilikla savunulacagi” belirtilmisti. Gelismeler, bölgede askeri çatisma endiselerini artirmisti.
Kaynak: İHA