DBP Parti Meclis Üyesi Tutuklandi

Adiyaman’da 2023 yilindaki milletvekilligi seçimlerinde Yesilsol Parti’den milletvekili adayi olan ve su an DBP Parti Meclisi üyesi olan Izzet K., ‘Terör örgütü üyesi olmak’ suçundan tutuklandi.

DBP Parti Meclis Üyesi Tutuklandi
Adiyaman Cumhuriyet Bassavciliginin PKK silahli terör örgütüne yönelik yürüttügü sorusturmalar çerçevesinde Demokratik Bölgeler Partisi (DBP) Parti Meclisi üyesi Izzet K’nin evine operasyon düzenlenmis ve Izzet K., gözaltina alinmisti. Jandarma tarafindan ‘terör örgütüne üye olmak’ suçundan gözaltina alinan sahis, jandarma komutanliginda tamamlanan ifadesinin ardindan Adiyaman Adliyesine sevk edilmisti.

6 Subat 2023 tarihinde Kahramanmaras merkezli meydana gelen depremden sonra toplanan yardimlardan Adiyaman’da bulunan ve öldürülen teröristlerim ailelerine nakdi yardimda bulundugu ve bu ailelere konteyner temin ettigi, geçmis yillarda Adiyaman Il Merkezinde düzenlenen terörist cenazeleri için törenler ve anma etkinlikleri, PKK terör örgütü elebasi Apo’ya özgürlük yürüyüsleri, açlik grevleri, Kobani olaylarina destek eylemleri ve canli kalkan eylemleri gibi bir çok sivil itaatsizlik eylemlerini organize ettigi tespit edilen Izzet K., sevk edildigi mahkemece tutuklandi.

Konuyla ilgili sorusturma sürüyor.
Kaynak: İHA