Beypazari Halkindan Gazze'deki Çocuklar Için 'Beypazari Kurusu' Kampanyasi

Ankara’nin Beypazari ilçesinde yüksek besin degerine sahip ilçenin meshur ‘Beypazari kurusu’nun gidaya muhtaç kalan Gazze’deki çocuklara gönderilmesi için yardim kampanyasi baslatildi.

Beypazari Halkindan Gazze'deki Çocuklar Için 'Beypazari Kurusu' Kampanyasi
Israil’in 7 Ekim 2023 tarihinde Gazze’ye baslattigi hava ve kara saldirilarinda on binlerce masum insan hayatini kaybetti. Saldirilarini siddetini arttirarak devam ettiren Israil’in Gazze’ye yönelik saldirilari ve ambargosundan ise en çok çocuklar etkilendi. Beypazari Müftülügü koordinesinde ilçe halki, bölgenin yüksek besin degerine sahip meshur ‘Beypazari kurusu’nu Gazze’deki çocuklara göndermek için kampanya baslatti. Su ana kadar bir tir dolusu ‘Beypazari kurusu’ toplamayi basaran ilçe halkinin hedefi gelecek destekler ile 2 ve 3 tir dolusu ‘kuru’ toplamak.

Proje koordinatörü Betül Topbasi, Ihlas Haber Ajansi muhabirine yaptigi açiklamada, ‘Beypazari kurusu’nun yüksek besin degerine sahip olmasi, alti ayi asan uzun raf ömrü ve dayanakligi nedeniyle seçildigini belirtti.



“Su an ikinci tirimiz dolmak üzere insallah”

Gazze’deki çocuklarin ellerinde bos tabaklarla karni aç halde gezmelerinden dolayi çok üzüldüklerini ve etkilendiklerini aktaran Topbasi, “Gazze’deki bazi kisilerle temaslarda bulunduk. Onlar da ‘Burada yenilebilir ve uzun süre dayanikli oldugu için bizim için de iyi olur’ dediler. Biz de böylelikle bu kampanyayi baslattik. Biz ilk etapta bir tir diye düsünerek yola çiktik. Projemizi açikladiktan sonra olumlu dönüsler oldu. Su an ikinci tirimiz dolmak üzere insallah” diye konustu.

10 Mart’a kadar kampanyayi sürdüreceklerini dile getiren Topbasi, ‘Beypazari kurusu’nun tirlarla İçel Limani’na dogru yola çikacagini kaydetti.



“6 ay boyunca tüketebilirsiniz”

‘Beypazari kurusu’nun imalatini yapan esnaf Sevki Gürcan ise, “Beypazari kurusu’nun özelligi çok uzun süre dayaniyor olmasidir. 6 ay boyunca tüketebilirsiniz. Besleyicidir, içinde süt ve tereyagi vardir. Içindeki yaglarda protein vardir. Tam olarak tarihi bilinmiyor ama uzun yillardir Beypazari’nda yapiliyor. Yöresel üründür, Beypazari’nda kisin tüketmek amaçli sonbaharda yapilir ve bütün bir yil boyunca yenir evlerde” dedi.

Kaynak: İHA