Beylikdüzü'nde 4 Yasindaki Oglunu Öldüren Anneye Akil Sagligi Yerinde Olmadigi Gerekçesiyle Ceza Verilmedi

Beylikdüzü’nde oglu Mohammad Tahan’i (4) kalbinden biçaklayip bogazini keserek öldüren Sarah Olabi’nin yargilandigi davada karar açiklandi. Mahkeme Olabi’nin akil hastasi olmasi nedeniyle ceza verilmesine yer olmadigina karar verirken, sanik anne durusmadaki son savunmasinda “Olanlari kötü bir rüya olarak düsünüyorum. Çocugumu kaybettim hala inanmiyorum. Baska biri yapti gibi, ben yapmadim sanki. Ben çocugumu seviyorum tahliye istiyorum” dedi.

Beylikdüzü'nde 4 Yasindaki Oglunu Öldüren Anneye Akil Sagligi Yerinde Olmadigi Gerekçesiyle Ceza Verilmedi
Beylikdüzü’nde 19 Subat 2022 tarihinde meydana gelen olayda, yabanci uyruklu Sarah Olabi, oglu Mohammad Tahan’i (4) kalbinden biçaklayip bogazini keserek öldürmüstü. Olaya iliskin yargilanan sanik Olabi hakkinda karar açiklandi. Bakirköy 24. Agir Ceza Mahkemesi’nde görülen karar durusmasinda, sanik Sarah Olabi tutuklu bulundugu cezaevinden Ses ve Görüntü Bilisim Sistemi (SEGBIS) ile katildi.

Durusmada taraf avukatlari da hazir bulundu. Durusmada mahkeme baskani, sanigin suç tarihi itibariyle cezai ehliyetinin olmadigi yönünde hazirlanan Adli Tip Kurumu raporunun mahkemeye ulastigini belirtti.

Davaya iliskin mütalaasini açiklayan cumhuriyet savcisi, sanigin 4 yasindaki öz oglunu kesici delici aletle kesmek suretiyle öldürdügünün sabit oldugunu aktardi. Savci, Adli Tip Kurumu raporu ile sanigin cezai sorumlulugunun bulunmadigi tespit edildiginden ceza verilmesine yer olmadigina karar verilmesini talep etti. Mütalaada sanigin yüksek güvenlikli saglik kurumlarinda koruma ve tedbir altina alinmasina karar verilmesi istendi.

Mütalaaya karsi diyecekleri sorulan sanik Olabi, mahkemeye “Yani tahliye olacak miyim?” diye sordu. Olabi savunmasinin devaminda aglayarak “Ben olaya hala inanmiyorum, olanlari kötü bir rüya olarak düsünüyorum. Çocugumu kaybettim hala inanmiyorum. Baska biri yapti gibi, ben yapmadim sanki. Ben çocugumu seviyorum tahliye istiyorum” dedi.

Kararini açiklayan mahkeme, Olabi’nin ‘nitelikli kasten öldürme’ suçu sabit olmakla birlikte, akil hastasi olmasi nedeniyle saniga ceza verilmesine yer olmadigina hükmetti. Mahkeme sanigin yüksek güvenlikli saglik kurumlarinda koruma ve tedbir altina alinmasina karar verdi. Öte yandan karari duyan sanik anne, mahkemeye tesekkür etti.

Iddianameden,

Bakirköy Cumhuriyet Bassavciligi tarafindan hazirlanan iddianamede, Sarah Olabi’nin olay tarihinden bir hafta önce babasini ziyaret etmek için Istanbul’a geldigi ve babasinin evinde kaldigi anlatilmisti. Sarah Olabi iddianamede yer verilen savunmasinda, “11 yildir psikolojik rahatsizligim nedeniyle ilaç kullandim. Olaydan bir hafta önce Istanbul’a annem ve bebegimle geldik. Istanbul’da rahatsizligim artti. Bebegimle beraber babamin ikamet ettigi eve gittik. Gece rüyamda kabus gördüm. Kabusta oglumu benden alacaklarini gördüm. Almasinlar diye ogluma sarildim ve agzini kapattim, agzindan kan geldigini gördüm. Yataga biraktim. Bebegimi hareketsiz olarak görünce mutfaga gidip biçak aldim ve odaya geri döndüm. Kendimi öldürmek için bileklerimi ve gögsümü kestim. Ben öldükten sonra bebegimi almasinlar diye bebegimi de kestim. Daha sonra kendimi kaybettim. Olanlari hatirlamiyorum. Kendime geldigimde dilimin bir parçasini keserek kopan parçayi bebegimin yanina attim. Kapinin çaldigini duydum. Kimse görmesin diye kaldigim odanin kapisini açmadim. Kimseye zarar vermek istemedim. Gece gördügüm kabustan dolayi gerçeklesti. Bebegimi benden alacaklar diye kendimi kaybettim” ifadelerini kullanmisti. Iddianamede Sarah Olabi hakkinda ‘kendisini savunamayacak çocugu canavarca hisle veya eziyet çektirerek kasten öldürme’ suçundan agirlastirilmis müebbet hapis cezasi talep edilmisti.
Kaynak: İHA