Yozgat'ta Otobüs Kazasi Açiklamasi 1 Ölü, 18 Yarali

Yozgat’ta meydana gelen otobüs kazasinda 1 kisi öldü, 18 kisi de yaralandi.

Yozgat'ta Otobüs Kazasi Açiklamasi 1 Ölü, 18 Yarali
Edinilen bilgiye göre, kaza, sabah saatlerinde Kayseri- Yozgat karayolu Merkez ilçeye bagli Battal köyü yakinlarinda meydana geldi. M.K. (54) yönetimindeki 05 AFC 103 plakali Mercedes marka yolcu otobüsü dikkatsizlik ve tedbirsizlik nedeniyle yoldan çikarak tarlaya devrildi. Ilk belirlemeye göre araçta bulunan 19 yolcu yaralanirken 4 yolcunun durumunun agir oldugu belirtildi.

Kaza yerine jandarma, emniyet, saglik ve AFAD ekipleri sevk edildi.

Yaralilar ambulanslarla Yozgat Sehir Hastanesi ve Bozok Üniversitesi Arastirma ve Uygulama Hastanesine gönderildi.

Yarali yolculardan 64 yasindaki Dindar Kelsaka’nin Bozok Üniversitesi Arastirma ve Uygulama Hastanesi’nde hayatini kaybettigi belirlendi. Yaralilari hastanelerde ziyaret eden Yozgat Valisi Mehmet Ali Özkan, “Gece saat 03.51’de İçel’den Amasya istikametine gitmekte olan bir yolcu otobüsü Battal köyümüz mevkiinde tek tarafli olarak yoldan çikmak suretiyle yana yatmis ve kaza yapmistir. Tabii kazada otobüste bulunan yolcularimiza saglik ekiplerimiz, emniyet, jandarma ve AFAD ekiplerimiz aninda müdahale etmistir. Yaralilarimiz hastanelere sevk edilmistir. Yaralilarimizin bir kismi Yozgat Sehir Hastanemizde bir kismi Bozok Üniversitemiz Uygulama ve Arastirma Hastanesi’nde bir kismi da Sorgun Devlet Hastanemizde tedavi görmektedir. Tabii kaza aninda yaralanan vatandaslarimizdan 4’ünün durumu ciddi vaziyetteydi. Durum ciddi olan vatandaslarimizdan maalesef bir yolcumuz Yozgat Bozok Üniversitesi Uygulama ve Arastirma Hastanesi’nde vefat etmistir. Ben vatandasimiza Allah’tan rahmet, yaralilarimiza da acil sifalar diliyorum. Su anda hali hazirda tedavisi devam eden 18 vatandasimiz bulunmakta olup. Bunlardan az önce de ifade ettigim gibi 3 vatandasimizin durumu ciddiyetini korumaktadir. Arkadaslarimiz, saglik ekibimiz üniversite hastanemiz tüm imkanlariyla ve tüm uzman hekimleriyle birlikte yaralilarimizin tedavisine gayret etmektedir” dedi.

Vali Özkan, emniyet kemerinin önemine bir kez daha deginerek yolcularin otobüs kemeri takarak yolculuk yapmalarini temennisinde bulundu.
Kaynak: İHA